Световен театър в София се откри с бурни овации

 

На 7 юни с бурни овации спектакълът “May B (Може би)“ на френската хореографка Маги Марен откри на сцената на Сатиричния театър шестнайстото издание на платформата „Световен театър в София“. Нейната програма ще продължи до 20 юни с още спектакли на живо, както и с излъчвания на филмирани постановки на киноекран и онлайн. За всички, пропуснали възможността да видят легендарния спектакъл на Маги Марен, белязал историята на танца, предоставяме свободен достъп онлайн до единствената ѝ филмирана версия от 12 юни, 19:00 ч. до 13 юни, 19:00 ч.

След като представи на живо легендарния спектакъл “May B (Може би)“ на френската хореографка Маги Марен, Световен театър в София има удоволствието да направи достъпна филмираната версия на продукцията, която може да се гледа ТУК в рамките на 24 часа от 12 юни, 19:00 ч. до 13 юни, 19:00 ч.

Вдъхновена от творчеството на Самюъл Бекет, с десетте покрити с глина изпълнители, „May B (Може би)“ улавя човечността на бедните, възрастните, изгнаниците, чиито деформирани тела са антитеза на класическите и идеализирани представи за танцуващото тяло. Хореографията създава образ на човечеството в най-крехкия му и трогателен вид. То продължава своето пътешествие, устоявайки въпреки всичко пред надвисналия край на света.

„Свърши, свърши се, почти се свърши, трябва да е почти свършило“ – с тези думи започва и завършва представлението. Но “May B (Може би)“ не е само за края. Четирийсет години след премиерата си и след повече от осемстотин представления, спектакълът продължава да съживява своите странни създания и да покорява публиката из цял свят.

 

„Филмът ни поставя в сърцето на една творба, белязала историята на танца.“ Давид Мамбуш, режисьор на филмираната версия на “May B (Може би)“

Излъчването на спектакъла се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и на Френския институт в България.

Следете блога на Световен театър в София с отзиви от представяните продукции.

 

WordPress Image Lightbox