С бурни аплодисменти на крака приключи двайсет и петото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Негов край сложиха кукленият мюзикъл за възрастни „Авеню Q” и концертът на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени под откритото небе на двора на Археологическия музей. Юбилейното издание добави още 52 събития към изминалите над 740 от неговото начало, включващи театрални и танцови спектакли, пърформанси, изложба, прожекции, концерти, срещи и дискусии в девет различни пространства във Варна. Около 10 000 зрители са посетили разнообразната програма през единайсетте фестивални дни, а двайсет международни гости – представителни на различни фестивали и организации от САЩ и Европа, проследиха програмата Шоукейс и взеха участие в професионални срещи.

Финалният акорд на театралния форум ще сложи сателитната прожекция от програмата на Метрополитън опера на живо от Ню Йорк – операта „Травиата“ на 12 юни във Фестивалния и конгресен център. За втора поредна година Театралното „Варненско лято“ прави преход към Международния музикален фестивал „Варненско лято“, с когото заедно осъществяват излъчването на представления на една от водещите оперни сцени и във Варна с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Нашите сърдечни благодарности на всички зрители, гости, партньори и приятели на фестивала, които го превърнаха в запомнящ се празник!

До година по същото време!

WordPress Image Lightbox