Започва новият сезон на Метрополитън опера в кината

На 8 октомври с любовния романс „Тристан и Изолда“ започва новият сезон на  „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” в Синема Сити МОЛ София. Новата продукция на знаменитата опера от Рихард Вагнер разчита на световни оперни знаменитости като прочутото вагнерово сопрано Нина Стеме и главния диригент на Берлинската опера сър Саймън Ратъл. Режисьор е Мариуш Трелински, известен със своите постановки в стила на филмите-ноар. Българската публика го помни със забележителната „Йоланта / Замъкът на херцога Синята брада“.

В сезон 2016-2017 на „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” ще видим още великолепната Соня Йончева и Майкъл Фабиано в „Травиата”. За участието й като Виолета в операта на Верди в-к „Ню Йорк Таймс” пише: „това е спектакълът на Виолета” и още „Мис Йончева изпълни Виолета с така неустоима виталност и чувственост”.

Новите заглавия в сезона включват съвременната опера „Любов отдалече“ от финландската композиторка Кая Саариахо и под режисурата на театралния магьосник и носител на Европейската театрална награда – Робер Льопаж, както и класически заглавия в нови сценични версии като „Ромео и Жулиета” от Гуно със звездите Диана Дамрау и Виторио Григоло, „Русалка” от Дворжак с Кристине Ополайс и „Кавалерът на розата” от Щраус с Рене Флеминг и Елина Гаранча.

В сезон 2016-2017 на „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” ще видим още  Анна Нетребко в „Евгений Онегин”, Пласидо Доминго в ролята на Навуходоносор II в „Набуко”, Саймън Кийнлисайд в „Дон Жуан” и мн. др. Музикалният директор на МЕТ – легендарният Джеймс Ливайн, ще дирижира две от заглавията в новата програма – „Набуко” и „Идоменей”.

На специалния блог на „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” в България можете да следите най-актуалната информация за програмата с интервюта с изпълнителите и отзиви от спектаклите. Абонирайте се за неговия болетин и ще получавате известия за обновленията му.

 Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се реализира в България за трета поредна година, благодарение на фондациите Америка за България” и Виа Фест ” с подкрепата на Столична община, Британски съвет в България и Cinema City. Сателитните излъчвания на живо от Ню Йорк на пълната програма на Метрополитън опера за 2016-2017 година и този сезон се излъчват в Синема сити МОЛ София.

На снимката: Нина Стеме (Изолда)

Фотограф: Кристиан Шулер

WordPress Lightbox