2019 Cinema City /Mall of Sofia/ | 30 март , 18:00 ч.
ВАЛКЮРА
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%8E%D1%80%D0%B0/
TWITTER

ВАЛКЮРА

от Рихард Вагнер

Либрето Рихард Вагнер                     
Диригент
Филип Жордан
Режисьор
Робер Льопаж
Сценография
Карл Филион
Костюми
Франсоа Сант-Обен
Осветление
Етиен Буше

участват:
Кристин Гьорки (Брунхилда), Ева-Мария Вестбрук (Зиглинда), Джейми Бартън (Фрика), Стюарт Скелтън (Зигмунд), Гриър Гримзли (Вотан), Гюнтер Гройсбьок (Хундинг)

Втората опера от монументалната тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга“ – „Валкюра“ отдавна е заслужила своето самостоятелно място на оперната сцена като произведение с изключително могъщо въздействие. Част от обаянието й се крие в митологичните герои, намиращи се в решителна фаза от своя жизнен път: върховният бог Вотан и неговите деца – близнаците, брат и сестра Зигмунд и Зиглинда, които не знаят че са родени от бог и простосмъртна, и своенравната Брунхилда, една от осемте валкюри (дъщерите на Вотан и богинята Майка-Земя Ерда, които прибират душите на умрелите в битка воини).

Световете на земното и отвъдното се преплитат на фона на едни от най-изумителните страници от творчеството на Вагнер. Освен майстор на музикалната драма през втората половина на 19. век, гениалният германец е автор и на либретото на своите шедьоври, в които музика и текст са на еднакво висок пиедестал.

Постановката на известния канадски режисьор-визионер Робер Льопаж е иновативна и взискателна – с 45-тонна механизация на сцената и 24 въртящи се платформи, които трябва да работят в съвършен синхрон. Но не само впечатляващите декори са важни в една сценична реализация на Вагнеров епос – другата значима част от спектакъла са певците, а Метрополитън отново успява да събере звезден екип.

Целта ни е да превърнем постановката не в технологична, а в поетична авантюра. (Робер Льопаж за тетралогията “Пръстенът на нибелунга“ в Метрополитън)

На снимката: Сцена от операта „Валкюра“ от Р. Вагнер

Снимка: Ken Howard / Met Opera

Цени на билети: 18/ 15 лв. продължителност: 4ч 55мин (2 антракта)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ken Howard / Met Opera

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%8E%D1%80%D0%B0/
TWITTER
WordPress Lightbox