2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 27 януари , 19:55 ч.
31 януари , 19:00 ч.
ТОСКА
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/metropolitan/event/%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B0/
TWITTER
НОВА ПРОДУКЦИЯ

ТОСКА

от Джакомо Пучини

Либрето Луиджи Илика и Джузепе Джакоза   

Диригент Емануел Вийом

Постановка Сър Дейвид МакВикар

Сценография и костюми Джон Макфарлън

Осветление Дейвид Фин

Хореография Леа Хаусман

участват:
Соня Йончева (Тоска), Виторио Григоло (Каварадоси), сър Брин Терфел (Скарпия), Патрик Скарфици (Клисар)

През този сезон българската звезда Соня Йончева ще участва в цели три прожекции на живо от Метрополитън опера – това се случва за първи път в историята на програмата.

След Джилда, Мими, Дездемона и Виолета, Тоска е следващата висока цел за младата певица на сцената на Метрополитън. За Йончева премиерата в новогодишната нощ ще бъде дебют в тази роля. Нейни партньори ще бъдат обичани и очаквани от публиката певци – Виторио Григоло като любимия на Тоска – Марио Каварадоси, и сър Брин Терфел в ролята на злодея Скарпия.

Мелодрамата, която разказва за ревнивата примадона, нейния любим – художник и идеалист, и застаналия между тях садистичен полицейски началник, който предизвиква трагичните събития на финала, вълнува оперните меломани от 1900 година до днес. Музиката на Пучини е отличен пример за стила веризъм, с кратки арии и използване на parlato – думи, които се изговарят, вместо да се изпяват в моментите на напрежение.

Всяко от трите действия в операта се развива на място в Рим, което може да се посети и днес. „Всеки има огромни очаквания за това как ще изглежда сцената в първо действие – в базиликата Sant’Andrea della Valle, защото много от зрителите са били там и са я виждали“, споделя режисьорът Дейвид МакВикар и отбелязва, че от самото начало на „Тоска“ музиката  на Пучини изисква и определена визуална грандиозност, която постановъчният екип на тази нова продукция се е постарал да постигне.

С „Тоска“ Соня Йончева ще постави рекорд в историята на Мет!

OperaWire

На снимката: Соня Йончева (Тоска)

продължителност: 198 мин. (1 антракт)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ann Ray

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/metropolitan/event/%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B0/
TWITTER
WordPress Lightbox