2024 Дом на киното | 13 юни, 19:00 ч.
15 юни , 17:00 ч.
26 юни, 19:00 ч.
03 юли, 19:00 ч.
06 юли, 17:00 ч.
ВУЙЧО ВАНЬО
INSTAGRAM
FACEBOOK
NT Live – най-доброто от британския театър на киноекран

ВУЙЧО ВАНЬО

по А. П. Чехов в адаптация на Саймън Стивънс

Режисьор Сам Йейтс 

Сценография Росана Вайз

Участва Андрю Скот

Можеш ли да си представиш, че е възможно да промениш изцяло начина, по който живееш? Да погледнеш на всичко до настоящия момент и да се запиташ какво би направили, ако старият ти живот е свършил. И след това да вземеш това, което е останало от истинския ти живот, и да го изживееш както трябва. Как мога да направя това, Майкъл? Откъде да започна?

Младият, но получил вече широко признание, режисьор Сам Йейтс поставя прочутата пиеса на Чехов за любов, изкуство и опит за убийство в свежата адаптация на Саймън Стивънс, който е сред водещите британски драматурзи. В нея е заложено всички персонажи да се изпълнят от един актьор. И Андрю Скот, когото познаваме основно от филмовите му роли („Флийбег“, „Всички сме непознати“), демонстрира истинско майсторство в своите превъплъщения във всички седем роли. Неговото изпълнение въвлича в калейдоскоп на човешките емоции, като разчита на силата на връзката между актьор и публика, за да навлезе по-дълбоко в човешката психика.

Сам Йейтс е награждаван театрален и филмов режисьор. Изданието Screen International го обявява за изгряваща звезда, в-к „Гардиън“ – за „голям талант“, а The Observer го описва като „режисьор с необичаен талант“. Йейтс е известен с разнородната си работа с актьори-звезди. Освен с Адрю Скот е работил с Рут Уилсън, а през 2024 г. е премиерата на негов филм с Дейзи Ридли („Междузвездни войни“) в главната роля.

Спектакълът е записан на сцената на Duke оf York’s Theatre, Лондон.

Награда на WhatsOnStage 2024 за най-добра адаптация

Наградата „Оливие“ 2024 за най-добра адаптация и номинация за най-добър актьор (Андрю Скот)

На английски език със субтитри на български.

Цени на билети: 20 лв. / 18 лв. (за ученици и пенсионери) продължителност: 121 мин.

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

INSTAGRAM
FACEBOOK
WordPress Video Lightbox Plugin