2011 Младежки театър „Николай Бинев“ | 30 ноември , 19.00ч ч.
В ПРАХА
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0/
TWITTER
2FACED DANCE COMPANY – ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

В ПРАХА

художествен директор: Тамсин Фитцджералд

хореография: Тамсин Фитцджералд , Том Дейл, Фреди Опоку-Адайе

Спектакълът „В праха“ включва три експлозивни миниатюри, силно повлияни от брейк-танците и изследващи от различни гледни точки темите за упадъка и разрушението. Носителят на много награди художествен директор Тамсин Фитцджералд продължава сътрудничеството си с обещаващи и утвърдени хореографи, които отправят предизвикателства към стилистичните жанрове и граници.

2FacedDanceCompany е една от най-иновативните мъжки танцови компании от Обединеното кралство, многократно награждавана, а представленията й са хит на Единбургския фриндж фестивал, разпродадени до последния билет. Те съчетават атлетичен съвременен танц с елементи от хип-хоп културата. Пресата определя хореографията на 2Faced като авангардна, свежа, дръзка и смела, а многобройните турнета в Обединеното кралство и чужбина носят на компанията международно признание и слава.

Гостуването на „В праха“ на Световен театър в София се осъществява с подкрепата на Столична община и Британски съвет и в партньорство с Младежки театър „Николай Бинев”.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0/
TWITTER