2020 Дигитално издание | 24 ноември, 17:00 ч.
Заключителна дискусия: ДИГИТАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ
FACEBOOK
TWITTER

Заключителна дискусия: ДИГИТАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ

Модератори: проф. Николай Йорданов (театровед), доц. Асен Терзиев (театровед)
Участници: Тони Николов (философ и журналист), Стоян Радев (театрален и филмов режисьор), доц. Снежина Петрова (актриса), проф. Людмил Димитров (литературовед и преводач), доц. Румяна Николова (театровед)

Участниците в дискусията разискват предизвикателствата пред сценичните изкуства, които в ситуация на COVID-19 ограничения за прояви на живо продължават да търсят връзка със своята публика в интернет пространството.

От гледна точка на платформата „Световен театър в София“, която в тази година има дигитално издание, предимство на дигитална селекция е, че тя не е ограничена до актуалните афиши на театрите, а можем да гледаме спектакли и от близкото минало, които са се оказали значими за европейската сцена. Така дигиталната програма на Световен театър в София 2020 показва различни лица на съвременната сцена през последните години. В селекцията доминират определени акценти – постановките върху текстове на Чехов; театърът, който осветява важни политически теми; разширяващите се територии на театралността в полето на съвременния балет, на съвременния цирк; продукциите с участието на български творци.

Запис на онлайн дискусията е достъпен от 17.00 ч. на 24 ноември за неограничено време.

На български език.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Video Lightbox Plugin