2012 Cinema City /Mall of Sofia/ | 01 март , 21.00ч ч.
05 март , 19.00 ч.
КОМЕДИЯ ОТ ГРЕШКИ
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8/
TWITTER
САТЕЛИТНА КИНО ПРОЖЕКЦИЯ - КРАЛСКИ НАЦИОНАЛЕН ТЕАТЪР – ЛОНДОН, ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

КОМЕДИЯ ОТ ГРЕШКИ

от Уилям Шекспир

режисьор: Доминик Кук
сценография: Бъни Кристи
светлинен дизайн: Пол Констабъл
музика: Гари Йершон
движение: Ан Йи
звуков дизайнер: Кристофър Шът
сценичен бой: Кейт Уотърс

участват:
Маркъс Адолфи, Том Андерсън, Пол Бентал, Клоди Блакли, Иън Бърфийлд, Сайлъс Карсън, Клеър Каткарт, Лени Хенри, Ейдриън Худ, Крис Джарман, Лусиан Мсамати, Джоузеф Майдъл, Ивон Нюман, Памела Номвет, Райънън Оливър, Джуд Оусу, Саймън Париш, Даниъл Пойсър, Амит Шах, Мишел Тери, Грейс Търгуд, Евърал Ей Уолш, Рене Загер


На английски език със субтитри

На живо чрез сателитна връзка с Лондон Британски съвет България и Cinema City представят в рамките на Световен театър в София „Комедия от грешки” – хитово представление на Кралския национален театър по едноименната комедия на Уилям Шекспир.
Развиващата се с бясно темпо класическа шекспирова комедия ще бъде поставена в съвременен свят, където се появяват трима нелегални чужденци, виждащи всичко за първи път.
Къде съм? На земята? В рая? В ада? Насън? Наяве? Здрав или пък луд? Изобщо кой съм? Целия съм в смут!
Две двойки близнаци, разделени при раждането, се озовават по едно и също време в един и същ град, но без да се срещнат – един луд ден, в който многобройните сгрешени самоличности водят до огромно объркване. И най-вече за Антифол от Сиракуза и неговия слуга Дромио, които, в търсене на своите братя, пристигат в една чужда земя, много далечна от родната им. Един оживен метрополис, който за чужденците е място на удивление и ужас, където изобилстват загадъчни подаръци и необяснима враждебност.
Познавате ли ме, господарю? Кажете, аз Дромио ли съм?
Аз ли съм вашият роб? Аз „аз“ ли съм?
Непрекъснато разпознавани от непознати, с ескалирането на целия тоз смут, чужденците започват да се съмняват в собствената си идентичност. Междувременно Егеон, бащата на близнаците Антифол, е заловен, докато търси синовете си, и, като нелегален имигрант, е осъден на смърт по залез слънце.
В ролята на Антифол от Сиракуза – блестящият комик Лени Хенри!

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата NT Live, която се осъществява в България благодарение на партньорството между Британски съвет, Cinema City, Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община.

продължителност: 195 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8/
TWITTER