2012 Cinema City /Mall of Sofia/ | 09 февруари , 21.00ч ч.
ПРОБЛЯСЪЦИ
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%86%D0%B8/
TWITTER
КРАЛСКИ НАЦИОНАЛЕН ТЕАТЪР – ЛОНДОН, ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО НА ЖИВО ПО САТЕЛИТ

ПРОБЛЯСЪЦИ

от Никълъс Райт

режисьор: Никълъс Хайтнър

участват:
Марк Екстънс, Колин Хей, Пол Джесън, Сю Келвин, Абигейл Маккърн, Деймиън Молъни, Лорън О'Нийл, Антъни Шер, Карл Теоболд, Алексис Зегерман


На английски, със субтитри на български

Българската публика отново ще може да гледа хитови представления на Кралския национален театър в Лондон, които се излъчват на живо по сателит в повече от 700 салони в над 22 държави. По този начин зрителите по цял свят гледат представлението заедно с публиката в театралния салон в британската столица.
Новата пиеса на Никълъс Райт „Проблясъци“ (Travelling Light) е забавен и завладяващ поглед към източноевропейските имигранти, които станаха основни играчи в златните години на Холивуд.
В далечно село в източна Европа, в началото на 20 век, младият Мотл Мендл е омагьосан от трепкащите неми образи от кинематографа на баща си. Финансиран от Яков – ентусиазирания местен търговец на дървен материал, и вдъхновен от Анна – момичето, изпратено да му помогне да снима селото им, той открива революционен начин за разказване на истории. Четиридесет години по-късно Мотл – вече станал прочут американски режисьор, поглежда назад към ранните години от живота си и се изправя срещу цената, която е платил, за да осъществи мечтите си.

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата NT Live, която се осъществява в България благодарение на партньорството между Британски съвет, Cinema City, Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято”, Столична община, Metroreklama и безплатния културен гайд “Програмата”.

продължителност: 150 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%86%D0%B8/
TWITTER