2021 Дом на киното | 20 юли, 19:00 ч.
22 август , 19:00 ч.
25 август, 19:00 ч.
ДЕЦА НА СЛЪНЦЕТО
FACEBOOK
TWITTER
Театър „Червен факел“ – Новосибирск, Русия

ДЕЦА НА СЛЪНЦЕТО

прожекция

от Максим Горки

Режисьор: Тимофей Кулябин

Сценография: Олег Головко

Светлинен дизайн: Александър Романов

Драматургия: Олга Федянина

Дистрибутор: Stage Russia

участват:
Павел Поляков, Ирина Кривонос, Дария Емелянова, Константин Телегин, Андрей Черник, Линда Акметзянова, Валерия Кручинина

Написана в размирните времена в Русия през 1905 г., комедията с драматични нюанси „Деца на слънцето“ от Максим Горки представя едно малко общество, което не успява да усети случващото се в реалността около него. Хората в него философстват, както са свикнали, и копнеят за някакъв смисъл, но остават слепи за наближаващото им заличаване. За трети път платформата „Световен театър в София“ представя спектакъл на един от най-интересните и признати из цяла Европа руски режисьори днес – Тимофей Кулябин. В неговия сценичен прочит пиесата е осъвременена и фокусирана върху взаимодействието между персонажите. Как се получава така, че разсъждавайки върху отношенията си, културата и вселената, те не усещат, че светът им го грози опасност?

„Деца на слънцето“ има 7 номинации за националната театрална награда на Русия „Златна маска“ – за най-добро камерно представление, за режисура, сценография и четири актьорски изпълнения.

Stage Russia се утвърди в културния пейзаж като водещ дистрибутор на театрални спектакли, които представят на публиката от цял свят в кино салони и онлайн най-доброто от руската сцена.

На руски език със субтитри на български и английски.

stage_russia_logo

Цени на билети: 10/ 8 лв. продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Frol Podlesny

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Video Lightbox Plugin