2017 Сатиричен театър „Алеко Константинов“ | 10 юни , 19:30 ч.
DESPLANTE
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/desplante-2/
TWITTER
Едуардо Гереро - Испания

DESPLANTE

танц: Едуардо Гереро

вокал: Мануел Сото

китара: Хавиер Ибанес

звуков и светлинен дизайн: Феликс Васкес

Съвременен фламенко спектакъл на новата звезда на испанския танц

Първа награда в категорията „Desplanteна международния фестивал за фламенко „Минас де ла Унион“ в  Мурсия, Испания и награда на публиката на фламенко фестивала Festival de Jerez 2017.

 “Desplante“ е интимен, драматичен и въздействащ фламенко спектакъл, който комбинира различни видове от характерния испански танц в майсторското изпълнение на една от новите звезди на фламенко сцената – Едуардо Гереро. Desplante e от множеството видове йамада във фламенкото – знак, който танцьорът дава на певеца и китариста за предстояща смяна в ритъма. Със своя ярък индивидуален почерк и интензивно присъствие, Гереро извлича същността на фламенкото и му придава съвременна форма. Той е придружен от безупречния глас на Мануел Сото и красивото звучене на китарата на Хавиер Ибанес, които създават истинска наслада за сетивата. С „Desplante“ Едуардо Гереро показва същността на фламенкото с нова сила и усъвършенстван стил, който допринася за развитието на този танц, обявен от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство. Спектакълът е създаден специално за един от най-значимите фестивали за фламенко „Минас де ла Унион“ в Мурсия.

Едуардо Гереро започва да танцува още на шестгодишна възраст в школата по фламенко на Кармен Гереро в Кадис, след което задълбочава обучението си при легендите на испанския танц като Антонио Каналес, Манoло Марин и др. Той учи в Консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен танц при Дейвид Грийнал и по класически танц при Монсерат Марин. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко хореографи и изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и други. Той развива изключително изразителен и интензивен собствен стил на изпълнение, в който обновява формата на характерния испански танц. Той му носи няколко престижни награди. Едуардо Гереро танцува на водещи сцени в Испания и по света, включително на сцената на Болшой театър в Москва, в Музея Гугенхайм в Ню Йорк и др.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Посолството на Испания в София и на Институт Сервантес – София.

Logo-Embajada-nuevo    logo_IC_sofia_fondo_blanco             php8auymq_559x

Цени на билети: 14, 12, 10, 8 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Marjon Broeks

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/sofia/event/desplante-2/
TWITTER