fbpx

КАК ДА ГЛЕДАМЕ ПРОГРАМАТА НА МТФ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“ ОНЛАЙН

На 25 ноември започва първото дигитално издание на международния театрален фестивал „Варненско лято“. 10 продукции от световната сцена и специална програма с големи личности на българския театър ще са достъпни онлайн на viafest.org. Ето как и от къде можете да гледате извънредното дигитално издание на фестивала.

За да можете да гледате излъчванията на спектаклите, ви е нужна добра интернет връзка. Разгледайте програмата и ще видите, че под всяко заглавие е посочен точният период от 72 часа, в който то може да се гледа онлайн. В този период на съответната страница на всяко представление ще ви очаква прозорец с видеото, което трябва само да пуснете. Субтитрите са вградени и тръгват автоматично. Ако желаете да гледате на цял екран, натиснете клавиш F от клавиатурата (за връщане го натиснете отново) или използвайте бутона в самия прозорец горе вдясно. Достъпът до излъчванията е безплатен.

Част от дигиталната селекция на театралния фестивал „Варненско лято“ е достъпна от цял свят. Без териториални ограничения в рамките на 72 часа могат да се гледат фламенко спектакълът „4 жени 4“, „Коварство и любов (KILL)“ с режисьор Тимофей Кулябин, продукцията на „Дойчес театър“ в Берлин „Натан мъдрецът“ на Андреас Кригенбург, Шекспировата „Зимна приказка“ с режисьор Деклан Донелан, както и ексклузивният филм на Галин Стоев „14 минути Непостоянство“ за неговата постановка „Двойното непостоянство“ от Пиер дьо Мариво на сцената на ThéâtredelaCité в Тулуза.

Всички те се излъчват на оригинален език и със субтитри на български, а за „Коварство и любов (KILL)“ има възможност и за субтитри на английски от англиоезичната версия на сайта.

Достъпни само от България, но с възможност и за субтитри на английски език са още излъчванията на „Макбет“, „Войцек“ и „Маги Марен: Време за действие“ – отново от англоезичната версия на сайта.

От 27 ноември стартира паралелната програма на фестивала, която включва документални филми, видео представяния на театрални артисти, а също и на книги за театър. Те имат своя онлайн премиера в посочените в дигиталния афиш ден и час и след това са достъпни без териториални и времеви ограничения.

При въпроси и коментари ни пишете на reklama@viafest.org или ни изпратете съобщение на нашата фейсбук страница.

Приятно гледане!

Снимка: „Макбет“

WordPress Lightbox Plugin