fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 06 юни, 19:00 ч.
АРТ
FACEBOOK
Младежки театър "Николай Бинев"

АРТ

от Ясмина Реза
Превод: Красимир Мирчев
Режисьор: Владислав Стоименов
Сценография и костюми: Ванина Цандева
Композитор: Калин Николов

участват:
Петър Петров - Перо, Георги Гоцин, Кирил Недков

Колко бихте платили за бяла картина? Има ли значение кой е художникът? Можем ли да наречем изкуство една картина, ако виждаме пред себе си едно бяло платно?

Серж купува картина за изключително голяма сума. Тя представлява голямо платно, боядисано в бяло, с „фини бели диагонални ивици“. Различните възприятия за картината на неговите приятели Марк и Иван изведнъж поставят на изпитание техните дългогодишни отношения. Ще успеят ли Серж, Марк и Иван да запазят 15-годишното си приятелство или една картина ще сложи края му? „Арт“ е провокативна история за изкуството, приятелството и способността ни да останем верни на себе си, но и на приятелите си, когато виждаме света по различен начин.

Комедията „Арт“ (1994) носи световна слава на френската драматуржка Ясмина Реза. Отличена с едни от най-престижните театрални награди – „Молиер“ във Франция, „Оливие“ в Лондон, „Тони“ и Награда на нюйоркските театрални критици в САЩ, пиесата е и многократно поставяна в редица държави, също и в България. Младият актьор и режисьор Владислав Стоименов, добил широка популярност с ролята си във филма „Шекспир като улично куче“, създава по нея свеж и динамичен спектакъл, в който пиесата добива ново актуално звучене на фона на изпълнения с конфликти съвременен свят.
Награда „Аскеер“ 2023 за изгряваща звезда (Владислав Стоименов)

Награда „Аскеер“ 2023 за поддържаща мъжка роля (Кирил Недков) 

Номинация за „Икар“ 2024 за водеща мъжка роля (Георги Гоцин)

Цени на билети: 30, 35 лв./ 25 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Гергана Дамянова

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin