fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Фестивален и конгресен център - Варна, Ретро клуб, | 10 юни, 20:00 ч.
11 юни , 20:30 ч.
БОЖЕ МОЙ
FACEBOOK
Народен театър „Иван Вазов“

БОЖЕ МОЙ

от Теа Денолюбова

Сценичен вариант и постановка: Стоян Радев

Художник: Елица Георгиева

Звукова картина: Стоян Радев

Драматург на постановката: Мирела Иванова

Моноспектакъл на Христо Мутафчиев

Самотен мъж на маса в бара се обръща към останалите посетители. Оказва се, че барът е на Юда, а мъжът е Христос. Или поне така твърди. Защо? Какво иска да постигне, ако е Той наистина? Текстът е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за актьора Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова.

В „Боже мой“ публиката попада в обстановка, максимално приближаваща се до тази в пиесата, в близост до актьора. Неговият персонаж е изпълнен сякаш с божествена сила или пък е самият Божий син, който истински се удивлява на умението на хората да се справят с живота. Как носят невидимите си кръстове?

„Боже мой“ е вторият моноспектакъл на популярния актьор Христо Мутафчиев след „Плач на ангел“ (МТФ „Варненско лято“ 2021), създаден отново съвместно с режисьора Стоян Радев.

„Екипът на спектакъла ви кани на един топъл, откровен разговор по най-дълбоката тема, която търси отговори в сърцето и ума на всеки човек. Разговор с усмивка и сълза, с ирония и състрадание.“ Стоян Радев, режисьор

Номинация за награда „Икар“ 2024 за драматургичен текст за Теа Денолюбова

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 г.

Цени на билети: 30 лв./ 25 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin