fbpx
2024 | Основна програма - Международна селекция Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 03 юни, 16:00 ч.
03 юни , 19:00 ч.
ВУЙЧО ВАНЬО
FACEBOOK
NT Live – най-доброто от британския театър на киноекран

ВУЙЧО ВАНЬО

Прожекция

по А. П. Чехов в адаптация на Саймън Стивънс

Режисьор: Сам Йейтс

Участва: Андрю Скот

Можете ли да си представите, че е възможно да промените изцяло начина, по който живеете живота си? Да погледнете на всичко до настоящия момент и се запитате какво бихте направили, ако старият ви приключи. И след това да вземете това, което е останало от истинския ви живот, и да го изживеете както трябва. Как мога да направя това, Майкъл? Откъде да започна?

Младият, но получил вече широко признание, режисьор Сам Йейтс поставя  прочутата пиеса на Чехов за любов, изкуство и опит за убийство в свежата адаптация на Саймън Стивънс, който е сред водещите британски драматурзи. В нея е заложено всички персонажи да се изпълнят от един актьор. И Андрю Скот, когото познаваме основно от филмовите му роли („Флийбег“, „Всички сме непознати“), демонстрира истинско майсторство в своите превъплъщения във всички седем роли. Неговото изпълнение въвлича в калейдоскоп на човешките емоции, като разчита на силата на връзката между актьор и публика, за да навлезе по-дълбоко в човешката психика.

Сам Йейтс е награждаван театрален и филмов режисьор. Изданието Screen International го обявява за изгряваща звезда, в-к „Гардиън“ – за „голям талант“, а The Observer го описва като „режисьор с необичаен талант“. Йейтс е известен с разнородната си работа с актьори-звезди. Освен с Адрю Скот е работил с Рут Уилсън, а през 2024 г. е премиерата на негов филм с Дейзи Ридли („Междузвездни войни“) в главната роля.

Спектакълът е записан на сцената на Duke оf York’s Theatre, Лондон.

Награда на WhatsOnStage 2024 за най-добра адаптация 

Наградата „Оливие“ 2024 за най-добра адаптация и номинация за наградата „Оливие“ 2024 за най-добър актьор (Андрю Скот)

 На английски език със субтитри на български.

Цени на билети: Прожекция от 16:00 ч. - 10, 12 лв.; Прожекция от 19:00 ч. - 12, 15 лв. продължителност: 121 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Марк Бренер

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin