fbpx
2024 | Основна програма - Международна селекция Дигитално издание | 03 юни, 19:00 ч.
ДВОЙНОТО НЕПОСТОЯНСТВО
FACEBOOK
ThéâtredelaCité - Национален драматичен център Тулуза, Франция

ДВОЙНОТО НЕПОСТОЯНСТВО

от Пиер дьо Мариво

Режисьор Галин Стоев

Сценография: Албан Хо Ван

Оператор: Арие Ван Егмонд

Осветление: Елза Револ

Звук и музика: Жоан Камбон

Костюми: Бианка Аджич Урсулов

Помощник-режисьор: Виржини Ферер

Декорът е изработен в ателието на „Театр дьо ла Сите“ под ръководството на Клод Гаяр

Костюмите са изработени в ателието на „Театр дьо ла Сите“ под ръководството на Натали Труве

участват:
Лео Баон, Мод Грипон, Еди Льотексие, Тибо Прижан, Мелоди Ришар, Клемантин Вердие и Тибо Венсон

През 2020 г. в рамките на първото дигитално издание на международния театрален фестивал „Варненско лято“ по време на пандемията от ковид-19 представихме кратък филм за зрелищния спектакъл на режисьора Галин Стоев „Двойното непостоянство“ на сцената на Градския театър в Тулуза, на който той е и негов директор. Сега имате възможност да гледате онлайн целия спектакъл. Неговата премиера е през 2019 г. Той предлага съвременен прочит на класическата комедия на Пиер дьо Мариво от 1723 г., съотнесен към една от дискусионните теми на днешното време – постистината.

Арлекин и Силвия непоклатимо се обичат и това е доста голям проблем за влюбения в Силвия Принц. Той не може да си позволи насила да раздели двойката. Но има форми на насилие, които могат да бъдат коварно нежни … Режисьорът Галин Стоев разглежда връзката на влюбените като своеобразна „опитна мишка“, върху която се експериментира, докато онези, които ръководят лабораторията, постигнат желаните резултати. Кое е истина и кое не, щом като истинската любов, тази, която е „най-искреното“ и „естествено“ чувство, може да попадне в капан?

Номинация за наградата на френските театрални критици 2020 г. за спектакъл на годината, за сценография (Албан Хо Ван), за театрално откритие (за изпълненията на Мод Грипон и Тибо Прижон) и за най-добра актриса (Мелоди Ричард).

На френски със субтитри на български.

 Излъчването на видео запис на спектакъла e със свободен достъп на територията на България от 3 юни, 19:00 ч. до 6 юни, 19:00 ч. на viafest.org.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Marie Liebig

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin