2020 | Основна програма - Международна селекция Дигитално издание | 04 декември, 19:00 ч.
14 минути НЕПОСТОЯНСТВО
FACEBOOK
TWITTER
ThéâtredelaCité - Национален драматичен център Тулуза, Франция

14 минути НЕПОСТОЯНСТВО

Филм на Галин Стоев и Арие ван Егмонд за спектакъла „Двойното непостоянство“ от Пиер дьо Мариво с режисьор Галин Стоев

Реализация на продукцията: Галин Стоев и Арие ван Егмонд

Асистент: Виржини Ферер  Камера: Симон Бривелд  Монтаж: Арие ван Егмонд  Звук: Ари Шарли

Продукция на ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie  Специални благодарности на La Comédie – CDN de Reims, Atelier 1060 – Pierre Megos, Studio Dada

 

участват:
Леон Бахон, Мод Грипон, Емрик Лусер, Тибо Прижон, Жан-Кристоф Кенон, Мелоди Ричард, Климентин Верди

Филмът „14 минути Непостоянство“ е създаден специално по повод дигиталното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Как би могло да се сподели театралното преживяване на екран? Как да уловим емоцията от представлението, без да сме в залата? Възпрепятствани от обстоятелствата да играем на сцена, как бихме могли да запазим усещането?
Каним ви да посетите света на персонажите на мрачната и чувствена комедия „Двойното непостоянство“ от Мариво. Това е свят, в който политическите стратегии са поставени в полето на чувствата.

„Двойното непостоянство“ е най-новият спектакъл на режисьора Галин Стоев, чиято премиера е през ноември 2019 на сцената на Градския театър в Тулуза, на който понастоящем той е и директор. В него той предлага съвременен прочит на класическата комедия на Пиер дьо Мариво от 1723 г., съотнесен към една от дискусионните теми на днешното време – постистината.

Арлекин и Силвия непоклатимо се обичат и това е доста голям проблем за влюбения в Силвия Принц. Той не може да си позволи насила да раздели двойката. Но има форми на насилие, които могат да бъдат коварно нежни … Режисьорът Галин Стоев разглежда връзката на влюбените като своеобразна „опитна мишка“, върху която се експериментира докато онези, които ръководят лабораторията, постигнат желаните резултати. Кое е истина и кое не, щом като истинската любов, тази, която е „най-искреното“ и „естествено“ чувство, може да попадне в капан?

Представлението е номинирано за наградата на френските театрални критици 2020 за спектакъл на годината, за сценография (Албан Хо Ван), за театрално откритие (за изпълненията на Мод Грипон и Тибо Прижон) и за най-добра актриса (Мелоди Ричард).

РУМЯНА НИКОЛОВА и АСЕН ТЕРЗИЕВ разговарят с ГАЛИН СТОЕВ за филма „14 МИНУТИ НЕПОСТОЯНСТВО“:

Излъчването на филма е достъпно за 72 часа от 19 ч. на 4 декември до 19 ч. на 7 декември без териториални ограничения.

продължителност: 14 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: © Marie Liebig

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin