fbpx
2023 | Основна програма - Българска селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 04 юни, 17:30 ч.; 20:30 ч.
ДЕБЕЛО ПРАСЕ
FACEBOOK
Младежки театър „Николай Бинев“

ДЕБЕЛО ПРАСЕ

от Нийл Лабют

Превод: Деница Димитрова

Режисьор: Стайко Мурджев

Сценография и костюми: Никола Налбантов

Композитор: Петър Дундаков

Хореография: Станислав Генадиев

Спортна подготовка: Ангелос Варналис

Вокал: Мила Роберт

Участват: Александър Хаджиангелов, Анастасия Ингилизова, Койна Русева, Георги Гоцин

Театралната критика определя американския драматург Нийл Лабют като „хроникьор и анализатор на съвремието“ (в-к „Капитал“). Неговите пиеси и филмови сценарии резонират с честотите на безпокойствата и обсесиите на модерния човек. Комедията „Дебело прасе“ се нарежда сред успешните заглавия на автора. Отличена е от американската критика и има номинация за престижната награда на името на Лорънс Оливие.

Пиесата разказва историята на Том – млад професионалист от големия град, който бързо губи интерес към обичайните жени, с които излиза. Случайна среща в ресторант го отвежда в неочаквана и непозната любовна територия – Том се захласва по самоуверена библиотекарка с тегло „много над нормата“. Как Том ще се справи със социалния натиск, шушукането зад гърба, интригите в офиса, подигравателните погледи и какъв избор ще направи – ще се откаже от любовта под ударите на общественото мнение или ще застане срещу всички, оставайки с новата си приятелка, която колегите му наричат с нелицеприятното определение от заглавието?

Стайко Мурджев изгражда на сцената свят, който прилича на арена, в която тече  непрестанна борба за самоутвърждаване и надмощие. Всеки е в непрекъсната готовност за атака или самоотбрана. Той се фокусира върху уязвимостта на тези борбени персонажи и  задава въпроса: „Какво избираме – истинската любов, но не толкова пъстра и блестяща, или блестящият етикет, който е лишен от смисъл.“

Цени на билети: 35 лв. продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Иван Дончев

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin