fbpx
2016 | Паралелна програма Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 10 юни, 17.30 - 18.45 ч.
ЕКСЕЛСИОР
FACEBOOK
TWITTER
НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

ЕКСЕЛСИОР

постановка и хореография: Татяна Соколова и Анна Пампулова
костюми и сценична среда: Яна Дворецка
музика: музикални колажи
участват студенти и дипломанти от Департамент „Театър“ на НБУ, Специалност „Танцов театър„ и „Актьорско майсторство“: Васко Василев Динков, Габриела Илиянова Цакова, Паолина Цецкова Кадийска, Изабел Тихомирова Миткова, Александра Трифонова Спасова, Калина Цветкова Георгиева, Михаела Ивайлова, Михаела Ивайлова Павлова, Мишел Александрова Мандулова

Думата екселсиор идва от латински език и означава „все по-нагоре“. Различният смисъл, който тя има от гледна точка на философията, на фонетиката, както и конкретното й, неметафорично значение служи на хореографите за изграждане на драматургичната  основа на представлението. Те създават една абстрактна история, изразена със средствата на движение, танц, визуални ефекти, актьорско майсторство, текст и сценична среда. Целта им е да провокират сетивата и да ги разтворят в усещане за настоящето, за мига тук и сега, и за „вътрешния аз“.

Представлението дава възможност за изява на студените и дипломанти от специалността „Танцов театър“ и „Актьорско майсторство“ в Нов български университет, чийто професионален път предстои.

Цени на билети: 7 лв.; 5 лв. за учащи и пенсионери

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Фонд Учебен театър - НБУ

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin