fbpx
2016 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Сцена филиал | 02 юни, 19.00 – 20.50 ч.
03 юни , 19.00 – 20.50 ч.
ЛИВ ЩАЙН
FACEBOOK
МАЛЪК ГРАДСКИ ТЕАТЪР "ЗАД КАНАЛА" / ФОНДАЦИЯ “АПОЛОНИЯ”

ЛИВ ЩАЙН

от Нино Харатишвили
превод: Гергана Димитрова
режисьор: Крис Шарков
сценография: Чавдар Гюзелев
костюми: Илияна Кънчева
музика: Асен Аврамов
участват: Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова, Пенко Господинов

След преждевременната смърт на потъналия й в тайни син, известната пианистка Лив Щайн  изпада в дълбоко униние и се отказва от всичко, което е изпълвало живота й – от музиката, кариерата, брака, дори от самата себе си. Неочаквано посещение на обещаващата и мистериозна студентка по пиано Лоре, която твърди, че е била близка на сина й Хенри, я кара да се изправи пред демоните от миналото. Двете сключват пакт, който като че ли ще върне Лив обратно към живота…

„Лив Щайн“ е психологическа драма за изкуството, обсесиите, илюзиите и търсенето на истината за себе си. Авторката Нино Харатишвили е от новото поколение в немската драматургия. Родена в Тбилиси, Грузия, тя завършва своето театрално образование по режисура в Хамбург, където работи и живее. Още от 12-годишна пише на грузински и немски и днес е автор на над 12 пиеси, голяма част от които и поставя. Пиесата й „Лив Щайн“ е отличена с голямата награда на Фестивала за нова драматургия в Хайделберг през 2008 г.

Режисьорът Крис Шарков вижда в пиесата образ на съвременния човек, вгледан в руините на личния си живот, който търси в изкуството удовлетворяване на изначална и неутолима липса. Представител на новото поколение български режисьори, той проявява последователен интерес към немската драматургия, заявен още в амбициозния му дебют върху „Макбет” от Хайнер Мюлер (2009). Следват постановки по съвременните немски автор Давид Гизелман („Господин Колперт”, 2010) и Роланд Шимелпфениг („Завръщане при бащата”, 2011). С постановката си върху „Куклен дом” от Ибсен получава номинация за наградата ИКАР 2012 за дебют. Крис Шарков поставя и театралната адаптация на легендарния филм на Годар „Презрението” (номинация за ИКАР за режисура), както и „Народен враг“ от Ибсен. С умело подбрания актьорски екип в „Лив Щайн“ той създава стилна и въздействаща постановка.

Награда „Икар“ 2016 на САБ за най-добро представление и водеща женска роля на Анастасия Лютова.

zad kanala   Apolonia1

Цени на билети: 18/15/12 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Симон Варсано

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin