fbpx
2016 | Основна програма - Международна селекция Площад Независимост | 01 юни, 22.00 - 22.45 ч.
ЛУННО НАШЕСТВИЕ
FACEBOOK
ПАРОЛАБИАНКА – МОДЕНА, ИТАЛИЯ

ЛУННО НАШЕСТВИЕ

автор и артистичен директор: Франческа Крняк
артисти, танцьори и акробати на кокили: Крис Чанинг, Чиро Ромео, Глория Роси, Тереза Фацио, Грета Гибелини, Ланел Ван Дер Коф
музиканти: Джакопо Баронде, Енрико Пазини

Уличният спектакъл „Лунно нашествие“ предлага идеята за едно различно пространство, в което усещането за гравитация не е като на Земята; за един далечен свят, населен с въображаеми същества, които се осмеляват да проникнат в неизследвани места. Представлението поражда вселена от сюрреални образи от човешки тела в живописни костюми и игра на светлини и сенки. „Лунно нашествие“ е покана за бягство от реалния свят в магията на мистерията. По време на уличния парад акробати на кокили и танцови изпълнители се промъкват сред тълпата, създавайки светещи живи картини. Изпълнителите майсторски въвличат в игра деца и възрастни, а танцът се превръща в магичен ритуал.

Паролабианка е артистичното име на Франческа Крняк – фантаст, изпълнител, разказвач на истории, уличен артист, музикант, певица. Накратко – многостранен артист, преминал през танц, театър и музика. Тя живее и работи между Модена (Италия), Кейптаун (Южна Африка) и Берлин (Германия). С уличните представления на своята компания тя обикаля по цял свят, представяйки ги на различни и значими фестивали за изпълнителски изкуства.

Гостуването на спектакъла се осъществява с подкрепата на Италиански културен институт – София.

Print

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Барт Лизенборгс

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin