fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Фестивален и конгресен център - Варна, Ретро клуб, | 09 юни, 21:00 ч.
ЛУЦИФЕР
FACEBOOK
Сатиричен театър „Алеко Константинов“

ЛУЦИФЕР

от Хосе Варлета

Превод Мариана Манолова

Сценичен вариант и постановка Николай Младенов

Сценична среда и костюми Боян Арсов и Николай Младенов

Музикално оформление Мартин Каров

Драматург Богдана Костуркова

Моноспектакъл на Боян Арсов

В „Луцифер“ на сцената се явява самият дявол като един „забавен кабаретен негодник“. „Не съм толкова лош“, повтаря нееднократно той и се обявява за повелител на изкуството и литературата. Грехът, изкушението и цената на морала. Борбата между Доброто и Злото. Възможно ли е да съществуват едно без друго? Как да осмислим доброто без съществуването на злото?

Спектакълът увлича в тези въпроси благодарение на способността на Боян Арсов да играе едновременно иронично и сериозно, откровено и подвеждащо ролята на изкусител и на пророк. Харизматичният актьор пее, танцува, влиза от образ в образ със завладяваща енергия и пластичност. След като има вече зад гърба си редица роли в театъра и мюзикъла, донесли му широко признание, Боян Арсов прави с „Луцифер“ първия си моноспектакъл.

Режисьорът Николай Младенов, дългогодишен заместник-директор на Сатиричния театър и преподавател по актьорско майсторство в Нов български университет, проявява траен интерес към испанската драматургия. С „Луцифер“ (оригинално заглавие „Сега е моят ред“) той продължава да представя на българска сцена испанския драматург, писател и режисьор Хосе Варлета, добил известност със сръчните си популярни комедии.

Спектакълът не е подходящ за лица под 16-годишна възраст. 

 

Цени на билети: 25 лв. / 20 лв. за учащи и пенсионери

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Петър Петров

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin