fbpx
2016 | Шоукейс Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 04 юни, 19.15 - 20.15 ч.
МИР ВАМ
FACEBOOK
Студио за документален театър VOX POPULI

МИР ВАМ

вербатим спектакъл

Режисьор и композиция Неда Соколовска
Терен и анализ урб. Миглена Герасимова
Мапинг Албена Баева
Монтаж Андрей Гетов
Камера Ивайло Дончев
Координатор Ади Кънева
Асистент Зоя Шопова
Обработка текст Мириам Кожа
Идея Неда Соколовска, Иван Димитров
Технически асистент Тарек Жарад, Василия Дребова
Участват Мила Банчева, Рикардо Ибрахим

„Мир вам“ навлиза в света на сложната и болезнена реалност на бежанската вълна и на миграционните процеси в утрото на 21. век. Тук бежанската криза се разказва сама чрез историите на участниците в нея: бежанци, мигранти и обикновени българи, които имат допир с тях. „Мир Вам!” е универсален религиозен поздрав, който се среща и в християнството, и в исляма. Отговорът на този поздрав от другата страна е „Вам Мир!”. Но какво е мирът? Какво е да бягаш от война? Как се прекосяват граници? Какъв е животът в бежанския лагер? Къде е търпимостта? Има ли толерантност и кои са нейните прагове? В какъв свят живеем днес?

„Мир вам“ е документално театрално представление въз основа на характерния за VOX POPULI вербатим подход. В него изпълнителите на сцената възпроизвеждат дословно аудио записи на интервюирани по темата хора. За създаването му екипът провежда теренно проучване в бежански лагери в България, както и границата с Турция. Освен за основа на представлението, събраният документален материал служи и за изготвянето на социологичен доклад върху проведените от екипа интервюта с бежанци и български граждани.

Представлението е част от платформата В/ХОД на Студио за документален театър VOX POPULI в Център за култура и дебат „Червената къща“.

На английски и български, с български, арабски и английски субтитри.

 

Проектът се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура“ на Столична община, Гьоте институт – София, Български хелзински комитет, Aladin foods и Червената къща.

cveten-1 Goethe_Insstitut_Logo_vertical_green_sRGB logo-bg-helzinkski-komitet Aladin Foods-logo LogoCMYKCentred-[Converted]

Цени на билети: 10 лв.; 8 лв. за учащи и пенсионери

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Стефани Ханджийска

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin