fbpx
2016 | Паралелна програма Драматичен театър - Сцена филиал | 06 юни, 19.30 – 21.30 ч.
МНОГО ШУМ ЗА НИЩО
FACEBOOK
TWITTER
ТЕАТЪР „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“

МНОГО ШУМ ЗА НИЩО

от Уилям Шекспир
превод: Валери Петров
постановка: Красимир Спасов
сценография и костюми: Радина Близнакова
пластика: Татяна Соколова
музика: Стефан Вълдобрев
участват: Иван Радоев, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Деян Георгиев, Йордан Ръсин, Десислава Касабова, Георги Новаков, Стойко Пеев, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Веселин Ранков, Мирослав Косев, Милен Миланов, Александър Дойнов, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов, Калин Иванов

„Много шум за нищо“ е от най-успешните и дълголетни постановки на Театър „Българска армия“ през последните 20 години. Именно толкова сезона тя се задържа на неговата сцена. Премиерата й се състои през 1997 г. под режисурата на Красимир Спасов, носител на наградата Икар на САБ за цялостно творчество. До днес са я гледали над 250 000 зрители и през нея са преминали няколко поколения артисти, които си препредават образите в пиесата. В представленията на „Много шум за нищо“ изгряват звездите на Иван Радоев, Стефания Колева, Камен Донев, Георги Къркеланов, Анастасия Ингилизова. С тази постановка актьорът Стефан Вълдобрев се заяви и като композитор – именно за нея той пише хитовата си песен „Рай”, която заживя самостоятелен живот в българската поп музика. Постановката дължи успеха си и на увличащия шекспиров сюжет: той отпраща в 16-ти век в Месина и разказва за млади хора, обладани от любовно чувство и желания, които се оплитат в премеждията си и накрая откриват взаимност и щастие.

С „Много шум за нищо“ в годината, в която светът чества 400-годишнината от смъртта на Уилям Шекспир, фестивалът отбелязва и 75-годишния юбилей на режисьора Красимир Спасов.

Цени на билети: 18/15/12 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Иван Дончев

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin