fbpx
2024 | Основна програма - Международна селекция Драматичен театър - Основна сцена | 09 юни, 19:00 ч.
МОРСКИ ФАР
FACEBOOK
Едуардо Гереро - Испания

МОРСКИ ФАР

Режисура: Едуардо Гереро

Музика, режисура, сценарий: Хавиер Ибанес

Музика и текст на песни: Хуан Мануел Серат, Орасио Гарсия, Феликс Луна, Ариел Рамирес, Хавиер Ибанес и популярни песни

Артистичен директор и продуцент: Клара Кастро

Гардероб: Антонио Пара

Обувки:  Бегоня Сервера

Участват: Едуардо Гереро (фламенко), Диего Фернандес (китара), Анабел Ривера и Мануел Сото (певци)

Когато през 2017 г. харизматичният фламенко танцьор и хореограф Едуардо Гереро гостува за пръв път в България, той изправи публиката на МТФ „Варненско лято“ на крака. Сега го посрещаме отново с един от най-новите му авторски спектакли.

„Морски фар“ е фламенко спектакъл, вдъхновен от поетичния образ на фара. Тук той носи представата за бури и прекрасни разсъмвания, за сбогувания и щастливи срещи. Фарът е свидетел на безброй битки и морски пиршества, на зрелищни и носталгични залези.

„Морски фар“ ни запознава с различни стилове на фламенко и с популярни песни, вдъхновени от образа на фара. Музиката и експресивното фламенко на Едуардо Гереро стигат до кресчендо. Неутралната сценична среда позволява на цветните костюми на изпълнителя да изпъкнат и поставя в центъра на вниманието неговите великолепни и прецизни хореографии.

Едуардо Гереро танцува фламенко още от шестгодишна възраст. Учи в Консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен и по класически танц. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес и други . Отличаван е с престижни награди. От 2011 г. насам  пътува със собствени представления. Съвременната му естетика, изтънчената техника, задълбоченото познаване на същността на фламенкото, артистичният му талант и мощната му сила поставят Едуардо Гереро сред забележителните имена на международната фламенко сцена.

Цени на билети: 30, 35, 40, 45 лв./ 25 лв. за учащи се и пенсионери продължителност: 75 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Paco Lobato, Fidel Meneses and Félix Vázquez

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin