fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 10 юни, 19:00 ч.
НАШЕНЕЦ
FACEBOOK
,,Сцена Ажур – Пико“ ЕООД

НАШЕНЕЦ

по Чудомир

Моноспектакъл на Мариус Куркински

Актьорът Мариус Куркински превърна моноспектакъла в основна форма на проява на неговия оригинален и неподражаем изпълнителски стил и талант. Той му донесе множество награди и  суперлативното определение „театрален феномен”. Той навлезе в територията на моноспектакъла през прозата на Чехов, Платонов и Джулиан Барнс, през библейски и други текстове, а от 2006 г. насам поставя основно български автори. С моноспектакъла по разказите на големия български хуморист Чудомир, Мариус Куркински отбелязва 30 години сценична дейност.

На сцената той пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота, поднесени чрез забавни и трогателни истории, чрез непосредствения и искрен разказ на наивитета.

„Тези неща са писани между годините 1933 и 1940…  Може би все пак са верни родни картинки от онова време, поръсени с хумор. Казват, че народите са като децата — не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем“ за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване.“ Чудомир

 

Цени на билети: 35, 40, 45, 50 лв./ 30 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 120 мин.

ГАЛЕРИЯ

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin