fbpx
2016 | Паралелна програма Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 13 юни, 19.00 – 22.00 ч.
ОТЕЛО
FACEBOOK
МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК

ОТЕЛО

от Джузепе Верди
диригент: Яник Незе-Сеген
постановка: Бартлет Шер
сценограф: Ес Девлин
костюми: Катрин Зубър
осветление: Доналд Холдър
дизайнер-прожекция: Люк Холс
фотограф: Кристиан Шулер
участват: Александърс Антоненко (Отело), Соня Йончева (Дездемона), Димитри Питас (Касио), Желко Лучич (Яго), Гюнтер Гройсбьок (Лодовико)

Операта «Отело» на Джузепе Верди със звездното участие на Соня Йончева е първият оперен спектакъл, с който програмата „Метрополитън опера на живо от Ню Йорк“ започва да се представя и във Варна. Вече над 10 години тя излъчва постановки на една от най-прочутите оперни сцени в света на повече от 2000 екрана в 70 страни.

Постановката представя нов прочит на шедьовъра „Отело“ от Верди, дирижиран от младия и енергичен Яник Незе-Сеген и режисиран от опитния Бартлет Шер. Латвиецът Александърс Антоненко изпълнява ролята на измъчения венецианския мавър, заедно с българското сопрано Соня Йончева в нейния дебют като Дездемона – тя става жертва на голямата ревност на съпруга си и мръсните игри на манипулативния Яго. Бродуейският сценограф Ес Девлин създава  впечатляващ, постоянно променящ се стъклен замък, а действието е пренесено в края на 19. Век. С постановката, посветена на 200-годишнината от рождението на Верди, е открит последният сезон на „Метрополитън“. А отзивите за спектакъла неизменно отбелязват, че истинското откритие в него е българката Соня Йончева в дебюта й като Дездемона. В-к  „Гардиън“ пише: „Антоненко е първият Отело без черно лице в оперната история, но голямото музикално събитие е ослепителната Соня Йончева“.

Със субтитри на български и на английски език.

 

ОЧАКВАЙТЕ:

МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК

МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ

от Джакомо Пучини

Butterfly_1 - Copy

6 септември, Фестивален и конгресен център – Варна, Зала 1, 19.00ч.

 

„Метрополитън опера на живо от Ню Йорк“ във Варна се организира от Международния музикален и Международния театрален фестивал „Варненско лято“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

logo-america-for-bulgaria-1

HD10 Vertical Black BKD  AllCreditsBlack (1) MMF_logo1  cikanek_logo

Цени на билети: 18 лв.; 15 лв. за учащи и пенсионери

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Кен Хауърд

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin