fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Фестивален и конгресен център (ФКЦ) – Варна | 05 юни, 17:30 ч.
05 юни , 20:15 ч.
ПИСТОЛЕТ В ТОРНАДО
FACEBOOK
Break a leg

ПИСТОЛЕТ В ТОРНАДО

от Лорън Гъндърсън

Режисьор: Васил Дуев-Тайг

Сценография и костюми: Елис Вели

Музика: Антони Рикев

Моноспектакъл на Весела  Бабинова

Популярната пиеса „Пистолет в торнадо“ на американската драматуржка Лорън Гъндърсън има своя българска премиера с моноспектакъла на актрисата Весела Бабинова под режисурата на Васил Дуев-Тайг. В пиесата като ехо звучи Хамлетовият въпрос „Да бъдеш или да не бъдеш“. Историята ни среща с Анджела, жена на средна възраст в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Изправена пред смъртна опасност, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да преобърне целия ти живот.

Интензивното присъствие на Весела Бабинова превръща спектакъла в силно театрално преживяване. Актрисата добива широка популярност както с театралните ѝ роли, така и с успешните ѝ изяви в киното („Вездесъщият“) и телевизията („Денят на бащата“), а „Пистолет в торнадо“ е първият ѝ опит в жанра на моноспектакъла, който демонстрира нови страни на нейния диапазон.

„С Васил Дуев-Тайг решихме да приближим нещата повече към нашата действителност и да не казваме къде се развива действието – достатъчно говорим за абсурда, че в този град се случва торнадо. Доста от въпросите, на които героинята се опитва да отговори, и темите, които подхваща, са близки до нас.“ Весела Бабинова

Награда „Икар“ 2024 за водеща женска роля и награда на публиката за драматичен спектакъл

Цени на билети: 35, 40 лв. / 30 лв. за учащи се и пенсионери продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Стефан Н. Щерев

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin