fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция, Шоукейс Драматичен театър - Основна сцена | 06 юни, 19:00 ч.
07 юни , 18:30 ч.
ПЛЕМЕ
FACEBOOK
Театър „Българска армия“

ПЛЕМЕ

от Нина Рейн

Превод: Сава Драгунчев

Режисьор: Зафир Раджаб

Сценография и костюми: Елис Вели

Музика: Ян Руменин

Жестов език: Борис Бъндев и STRAY SHEEP

Драматург: Анита Ангелова

Участват: Стефка Янорова, Георги Кадурин, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Ели Колева, Ясен Атанасов

Интелигентното и гордо неконвенционално семейство на глухия по рождение Били функционира като затворен малък свят със собствен език, шеги и правила. Били се оказва един от малкото, които действително слушат, но той остава сякаш невидим. Срещата със Силвия го кара най-накрая да иска да бъде чут. Пиесата на съвременната британска авторка Нина Рейн е завладяваща дисекция на потребността от принадлежност, дисфункциите на семейството и ограниченията в общуването. Тя е отличена с няколко награди за най-добра пиеса за 2012 г.

Зафир Раджаб е многообещаващ млад режисьор и изявен актьор. През 2022 г. той получава наградата „Аскеер“ за изгряваща звезда. Той поставя пиесата на Нина Рейн с изчистен кинематографичен стил, търсещ почти документален ефект, и изостря до крайност заложени в нея теми.

„Това е история за вкоренената необходимост да принадлежим към определено място, общност или дом, за нуждата от създаване на смисъл за себе си и за нашите близки. „Племе“ е пиеса, надскачаща времето си. Този текст докосва, разсмива, плаши, огорчава, отблъсква, задълбочава размисъла, разтърсва и пречиства – текст, от който боли.“
Зафир Раджаб, режисьор

Със субтитри на английски език.

Цени на билети: 30, 35, 40, 45 лв. / 25 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 110 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Борис Урумов

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin