fbpx
2024 | Основна програма - Международна селекция Вход на морската градина | 08 юни, 19:30 ч.
08 юни , 22:00 ч.
ЛЕТЯЩИ СЪЗДАНИЯ
FACEBOOK
Театър „Бенча“ – Нидерландия

ЛЕТЯЩИ СЪЗДАНИЯ

Режисура: Ракел Мелийф и Димитър Стоянов

Участват: Мика Карлсон, Сара Коий, Бой Лоийен, Силвия Иделбергер, Рени ван Аселт,  Диана Вилданова

„Летящи създания“ е уличен спектакъл, който въвлича в магична история с впечатляваща въздушна акробатика и номера от световна класа в стила на съвременния цирк от най-нов вид.

Необичаен обект виси високо във въздуха от кран. Изпълнителите омагьосват публиката и я въвеждат в един митичен въздушен свят. Те изграждат собствен език без думи и изглеждат едновременно отделени един от друг, но и търсещи връзка помежду си.

Всички погледи са насочени към носещия се високо горе мистериозен стоманен обект. Акробатика, танц и музика обединяват елементите на земята и въздуха. Студеният полъх отстъпва пред сгорещените емоции. Високо горе телата се засмукват във вихрени движения.

Театър „Бенча“ се радва на широка популярност в Европа и отвъд нея. Изпълнителите не се страхуват от височини и приемат всяко предизвикателство, за да изпълнят своите зрелищни въздушни номера, докато разказват красива история. Трупата се състои от екип от професионални акробати, танцьори и музиканти от България, Швеция, Германия, Русия и Нидерландия.

Продукцията се представя с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

продължителност: 35 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin