fbpx
2023 | Основна програма - Международна селекция Площад Независимост | 02 юни, 21:30 ч.
ПОСЕТИТЕЛИТЕ
FACEBOOK
Якуб Ведрал, Арт Пром – Чехия

ПОСЕТИТЕЛИТЕ

Съвместен проект с Light Lab, V.O.S.A. Theatre, Blackout Paradox

„Посетителите” е завладяващо шествие, което свързва света на театъра и визуалните изкуства със съвременните технологии. Гигантски кукли на обитатели на подводния свят са осветени от 6,5 км оптични влакна и 3500 LED светлини.

Някога светът е бил много малък, хората са познавали само непосредствените си съседи и пътуването до най-близкия град е отнемало часове, понякога дори дни. Днес вече сме проучили всички континенти и знаем, че живеем на третата планета от Слънчевата система. Летим до звездите и наблюдаваме далечни галактики, но наистина ли сме опознали всички жители на нашата планета и дали се отнасяме с уважение към тях?

Светещите кукли с морски животни са създания на нощта – те са незабележими на дневна светлина и блестят в целия си блясък само в тъмното. Те се издигат във въздуха грациозно и величествено.

Спрете за момент и се пренесете в дълбините на океана, там,  където пеят китовете.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Чехия, Национален план по възстановяване и от Европейския съюз. Гостуването на спектакъла се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“ и на Чешкия център София.

 

logo_chech_kult_min_1

logo_chech_npologo_chech_nextgenNFK LOGO in PNG small

 

logo_chech_centar

ГАЛЕРИЯ

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin