2022 | Основна програма - Българска селекция Драматичен театър - Основна сцена | 04 юни, 19:00 ч.
05 юни , 19:00 ч.
СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК
FACEBOOK
TWITTER
Театър „Българска армия“

СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК

от Едмон Ростан

Сценична версия и постановка: Стоян Радев
Художник: Никола Тороманов
Композитор: Славчо Николов
Хореография: Теодора Попова

участват:
Камен Донев, Ясен Атанасов, Луизабел Николова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Владимир Матеев, Ели Колева и абсолвенти от театрален колеж „Любен Гройс“, клас по актьорско майсторство с ръководители Малин Кръстев и Герасим Георгиев-ГЕРО

Романтическата пиеса на Едмон Ростан „Сирано дьо Бержерак“ триумфира по театралните сцени вече повече от век. Нейният герой е от най-притегателните образи в световната драматургия, легендарен с носа си – голям, колкото е голямо и сърцето му. Гротескната му външност контрастира с нежните пориви на поетичната му душа, но той не смее да я разкрие пред Роксана, в която е безнадеждно влюбен.

Поднесена в брилянтен стих, сценичната версия на режисьора Стоян Радев запазва както свежестта на хумора в пиесата, така и красотата на словото ѝ. Неподражаемият Камен Донев влиза в яркия образ на Сирано – безпардонния присмехулник със саркастични попадения за тези, които си ги заслужават, но и с красива душа, скрита зад маската на самоиронията. Един спектакъл, който съдържа всичко необходимо – актьорско майсторство, песни, танц и висока поезия.

„Сирано – един романтично приповдигнат герой, който нехае за богатство и без да се съобразява с авторитети следва своя път, жертва личното си щастие в името на по-висок идеал.“ Стоян Радев

„Камен Донев доказва, че е от първите редици на онези, които могат да поведат дуел със Сирано.“ Венета Дойчева, списание за театър “Homo Ludens”

Номинация за наградата „Икар“2022 за водеща мъжка роля (Камен Донев)

Цени на билети: 30, 25, 20 лв. / 15 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 135 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Борис Урумов

FACEBOOK
TWITTER
WordPress Lightbox Plugin