fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция, Шоукейс Драматичен театър - Основна сцена | 04 юни, 20:00 ч.
СТРАННА СЛУЧКА С КУЧЕ ПРЕЗ НОЩТА
FACEBOOK
Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе

СТРАННА СЛУЧКА С КУЧЕ ПРЕЗ НОЩТА

По романа на Марк Хадън

Сценична адаптация: Саймън Стивънс

Превод: Любов Костова

Режисьор: Боян Иванов

Сценография и костюми: Ванина Цандева

Композитор: Христо Намлиев

Хореограф: Татяна Соколова

Видеомапинг: Тодор Тодоров, Албена Баева

участват:
Калоян Желев, Стоян Радев, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева

Петнадесетгодишният Кристофър е различен в много отношения. Той притежава изключителен ум, иначе в ежедневието изглежда безпомощен. След като е несправедливо заподозрян, че е убил Уелингтън – кучето на съседката, той решава да проведе самостоятелно разследване. Започва да пише книга, в която отбелязва всеки факт, свързан със случката, за да може да разгадае мистерията на убийството. Криминалната интрига завърта в калейдоскоп неговите близки и познатите в квартала и той се изправя пред най-голямото изпитание в живота си до този момент. Крайъгълният камък е лъжата, а свят, построен върху логиката, не търпи това. Може ли лъжата да бъде за добро? Доколко познаваме човека до себе си? А дали сме готови да приемем другия такъв, какъвто е, ако е различен от нас?

Боян Иванов е от изявените съвременни театрални режисьори, понастоящем директор на Русенския театър. Той завършва театрознание в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специализира режисура във Висшето училище за музика и сценични изкуства във Франкфурт на Майн. Със „Странна случка с куче през нощта“ той създава увлекателен и динамичен спектакъл в умелата драматургична адаптация на британския автор Саймън Стивънс по превърналия се в бестселър роман от Марк Хадън. На сцената успешно си партнират дигиталната сценография с непрекъснато сменящи се изображения и живото изпълнение на актьорите с внимателно хореографирани движения. В центъра на представлението е образът на самия Кристофър в открояващо се и пластично изпълнение на младия дебютант Калоян Желев.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Със субтитри на английски език.

Награда „Икар“ 2024 за дебют (Калоян Желев)

Номинации за „Икар“ 2024 за сценография и костюми (Ванина Цандева, Тодор Тодоров и Албена Баева, видеомапинг) и музика (Христо Намлиев)

Цени на билети: 20, 25, 30, 35 лв. / 15 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 110 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Мирела Партинова

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin