fbpx
2023 | Паралелна програма Драматичен театър - Основна сцена | 02 юни, 18:00 ч.
С ГРЪБ КЪМ ЗАЛЕЗА
FACEBOOK
Контраплан и Арт Театър

С ГРЪБ КЪМ ЗАЛЕЗА

от Яна Борисова

Продуценти: Контраплан и Арт Театър

Режисьор: Димитър Коцев – Шошо

Сценография: Елис Вели

Музика: Милен Кукошаров

С участието на: Юлиан Вергов, Петър Антонов, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова

„С гръб към залеза“ разказва две любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ни среща с четирима герои – професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу; неговата асистентка, по която той е силно увлечен; световно известен пианист; писателка, която издава бестселър. Благодарение на новата книга съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки от тях смята за истина и за свое емоционално право. Това поражда нелепи, неудобни и вълнуващи ситуации и мечтания. „С гръб към залеза“ е история  за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.

Яна Борисова е от най-популярните автори в новата българска драма. Нейни пиеси са отличавани с наградите „Икар“, „Аскеер“, „Златно перо“ и др. Пиесите й са поставяни и издадени в България, Белгия, Франция, Сърбия, Русия, Аржентина, САЩ, Италия и Германия. Постановката „С гръб към залеза“ на филмовия режисьор Димитър Коцев –Шошо събира на сцената съзвездие от актьори и жъне широк успех сред публиката.

Събитието се осъществява с подкрепата на програма „Достъп“ на Фондация „Арт Офис“, финансирана от Национален фонд „Култура“.

Цени на билети: 40, 35, 30 лв./ 25 лв. (за учащи и пенсионери) продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin