fbpx
2016 | Паралелна програма Драматичен театър - Сцена филиал | 08 юни, 19.00 – 20.30 ч.
09 юни , 20.00 – 21.30 ч.
ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!
FACEBOOK
ТЕАТЪР 199

ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!

от Валери Петров
Режисура Касиел Ноа Ашер
Сценография Красимира Серафимова
Музика Емилиян Гацов-Елби
Костюми tochka/Касиел Ноа Ашер
Участват Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова

Валери Петров пише пиесата „Театър, любов моя!” през 1981 г. специално за големите актриси Таня Масалитинова и Славка Славова. Постановката на режисьора Младен Киселов, отново в Театър 199, остава в историята като едно от най-красивите обяснения в любов към театъра. Касиел Ноа Ашер го преоткрива в нова сценична версия на пиесата като интимен поглед към живота на сцената.

В спектакъла „Театър, любов моя!” тя я споделя със силните актьорски природи на едни от най-изявените актриси днес като Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова. Те се познават още от студентските си години, когато четирите навлизат заедно в света на театъра в класа по актьорско майсторство на Крикор Азарян. Следвайки сюжетната нишка на пиесата, те я обогатяват с истории и преживявания от собствената си театрална биография, като по този начин деликатно и откровено я дописват и продължават нейния живот. Така в „Театър, любов моя” те се явяват като четири различни и завладяващи превъплъщения на Актрисата.

Касиел Ноа Ашер е театрална и филмова актриса, която се изявява и като режисьор и продуцент. Първите й професионални роли са в постановки на емблематични за новия български театър от 90-те режисьори като Иван Пантелеев, Иван Станев, Иван Добчев и др. Постепенно се насочва предимно към реализиране на собствени театрални проекти, в които демонстрира интерес към модерната и съвременна литература и драматургия.

Награда „Икар“ 2016 на САБ за поддържаща женска роля (Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова).

Награда от Друмеви театрални празници Нова българска драма 2016 за женска роля (Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова).

Цени на билети: 18/15/12 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Студио Artisipho

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin