fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 08 юни, 17:00 ч.
ФОРМАТА НА НЕЩАТА
FACEBOOK
Театрално-музикален продуцентски център - Варна | ДТ „Стоян Бъчваров“

ФОРМАТА НА НЕЩАТА

от Нийл Лабют

Превод: Мартин Киселов

Режисьор: Максима Боева

Сценограф и костюмограф: Киряна Аврониева

Композитор: Милен Апостолов

Психолог консултант: Рая Митева

Светлинен дизайн: Валентин Андонов

Участват: Александър Евгениев, Сияна Начева, Христина Джурова, Станислав Кондов

Тихият и обикновен Адам се влюбва в красивата студентка по изящни изкуства Евелин и започва да изменя своето поведение и навици, за да я впечатли. Но докато става все по-привлекателен, връзката му с неговите близки започва да се разпада. За приятелката си Адам е склонен не само да промени изцяло външния си вид, а и да разруши дългогодишни приятелства. Той е готов на всичко в името на любовта, без да подозира, че постепенно се превръща в скулптура, изваяна от друг.

„Формата на нещата“ на добилия широка популярност и признание американски драматург, сценарист, режисьор и писател Нийл Лабют, е сред открояващите се заглавия в съвременната англоезична драматургия. Тя привлича внимание още с първата постановка в Almeida Theatre Лондон (2001), режисирана от самия автор, който по-късно прави и филм по нея. Безмилостен съдник на „нашата нездрава мания към външното, повърхностното, към формата на нещата“, в пиесата той разказва за студентка по скулптура, която превръща новия си приятел от свито момче в самоуверен млад мъж, като накрая се изправя пред въпроса за истината и лъжата в любовта и изкуството.

Максима Боева има вече няколко успешни постановки зад гърба си. За „Формата на нещата“ тя събира млад и енергичен творчески екип.

„Поставям истории, които са ме развълнували и за които събирам екип със същите вълнения. С вярата, че в публиката има хора, които имат нужда да видят точно това, да чуят и съпреживеят тези истории“. Максима Боева

Спектакълът не се препоръчва за зрители под 16 години.

Цени на билети: 20 лв. продължителност: 105 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Росен Донев

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin