fbpx
2020 | Основна програма - Международна селекция Дигитално издание | 25 ноември, 19:00 ч.
4 ЖЕНИ 4
FACEBOOK
Фламенко балет „Мануел Рамирес“ – Испания

4 ЖЕНИ 4

хореография Мануел Рамирес, Патрисия Гереро, Иван Амайя

музика Хуан Хосе Алба

светлинен дизайн Фран Кастелано

костюми Лола Домингес

музиканти Кристина Товар (глас), Тремено Хихо (глас), Хуан Хосе Алба (китара), Мигелито Хуниор (перкусии)

мениджмънт Flamenco Agency, Jaime Trancoso, Ph.D.

участват:
Мануел Рамирес (основен танцьор), Мария Тавора (солист), кордебалет: Хулия Акоста, Сара Хименес, Нурия Мартинес, Ирене Чавария

„4 жени 4“ е спектакъл с наелектризиращи изпълнители и музиканти, посветен на променящата се роля на жената в обществото. Прецизната и чувствена хореография на изгряващата звезда на съвременното фламенко – Мануел Рамирес, e вдъхновена от историята за развитието на правата на жените в Испания от 19. век до днес.

„Разбира се, ние не можем да покажем на сцената истинските герои на тази история, но пренасяме в нея духа на тези жени и разказваме за тяхната борба за постигане на достойно признание и равенство“, казва хореографът. Артистите отдават почит на техния стремеж за свобода.

Историческите костюми, реквизит и танц връщат към края на 19. и началото на 20. век с героините на Женския лицейски клуб, след което отвеждат към годините на гражданската война, диктатура и последващата демокрация. В спектакъла участват четири танцьорки заедно с хореографа и солистката Мария Тавора, както и група изключителни музиканти и певци, които изпълняват музиката и поезията Хуан Хосе Алба.

Мануел Рамирес е от новите имена на фламенко сцената. Той е солист, хореограф и артистичен директор на Manuel Ramírez Flamenco Ballet. Изучава фламенко при Антонио ел Пипа в Танцовата академия Chiqui de Jerez. Изявявал се е на голямата фламенко сцена Palacio Andaluz в Севиля, Candela в Мадрид и др. Танцувал е заедно с Антонио Ел Пипа и Мигел Варгас, както и в редица фламенко компании; представял се е на Биеналето в Севиля и на други водещи събития за фламенко в Испания и по света.

Въведение в спектакъла от Стефан Николов, фламенко танцьор

Трейлър към спектакъла:

Програма (Фламенко танци или „палос“)

ЖЕНИТЕ В БРАЧНОТО СЕМЕЙСТВО (1889)

– Guajiras

– Fandangos

ЖЕНИ СРЕЩУ ПРАВИЛАТА

Soleá por bulerías

Tientos tangos

ЖЕНСКИ ЛИЦЕЙСКИ КЛУБ (1926)

Tangos

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА (1936-1939)

Martinete

Instrumental

Siguirilla

ГОДИНИ НА ДИКТАТУРА (1939-1975)

Pasodoble

Petenera

ДЕМОКРАЦИЯ (1978- )

Alegrías

Фламенкото обединява няколко форми на творчество – пеене, музика и танц, и се е развило под влиянието на арабската, сефарадската и циганската традиция, произлизаща от Индия. То се разпространява на Иберийския полуостров основно в Андалусия и представлява синергия между различни култури. През 2010 г. ЮНЕСКО обяви традиционното фламенко за част от световното нематериално културно наследство. То продължава да се осъвременява и да набира популярност по цял свят.

Излъчването на спектакъла е достъпно за 72 часа от 19 ч. на 25 ноември до 19 ч. на 28 ноември без териториални ограничения.

Свободен достъп.

продължителност: 74 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: David Carbajo

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin