fbpx
2018 | Основна програма - Международна селекция Археологически музей – Варна | 07 юни, 21:30-22:30 ч.
ХАКАНАИ
FACEBOOK
Компания „Адриен М. & Клер Б.“ – Франция

ХАКАНАИ

концепция, режисура и сценография: Клер Барден и Адриен Мондо 

компютърен дизайн: Адриен Мондо 

дигитална интерпретация: Родолф Мартен

звуков дизайн: Кристоф Сартори, Лойс Друглазе

изпълнение звук: Кристоф Сартори

сценичен дизайн и конструкция: Мартен Готрон, Венсан Перьо

дигитални инструменти: Лойс Друглазе 

светлинен дизайн: Жереми Шартие

костюм: Йоанна Елалуф

изпълнение: Виржини Баржоне

Визуално 3D пътешествие между въображението и реалността.

„Хаканаи“ (2013) е оригинален танцов спектакъл на една от водещите в Европа компании в дигиталните и изпълнителски изкуства. На японски хаканаи назовава нетрайното и крехкото, временното и отминаващото.  Хореографията се изпълнява в специален куб, който се превръща в среда на движещи се образи, създавани в реално време в диалог между движение на човешкото тяло, музика и дигитални технологии. Тя отправя към поетично пътешествие в удоволствие от играта между въображението и реалността. След представлението зрителите ще имат възможност да разгледат отвътре сценичната инсталация.

Компанията „Адриен М. & Клер Б“ създава разнообразни работи – от сценични представления до инсталации в сферата на дигиталните и живи изкуства, които поставят човешкото тяло в диалог с нови медии и технологии. Те се отличават с поетичен визуален език, разгръщащ се в преминаването между реални и виртуални измерения, провокиращи въображението.

Представянето на „Хаканаи“ от „Адриен М. & Клер Б.“ на МТФ „Варненско лято“ се осъществява с подкрепата на Френския институт в България и програма „Театроскоп“, лансирана от Френския институт, Министерство на културата и комуникацията и Министерство на външните работи и международното развитие на Франция. Продукцията гостува с подкрепата на Програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.

if_logo

Цени на билети: 10 лв.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Romain Etienne - item

  • За Медии:

    FACEBOOK
    WordPress Lightbox Plugin