fbpx
2024 | Основна програма - Българска селекция Градска художествена галерия „Борис Георгиев” | 04 юни, 20:00 ч.
05 юни , 20:00 ч.
PRIMA FACIE
FACEBOOK
„База Х“

PRIMA FACIE

от Сузи Милър

Превод: Радослав Петкашев

Консултант: Светлана Янчева

Сценография и костюми: Ванина Цандева

Разпространение и реклама: Artvent

Моноспектакъл на Елена Телбис

Теса Енслър е млад адвокат, талантлива, забавна, уверена в себе си. Успява с воля и талант да извърви дълъг път – от бедното семейство от малкия град, през образованието в юридическия факултет в Кеймбридж, до специалист в най-авторитетните кантори. Посветила е живота си в служба на система, в която безпрекословно вярва. Играе само по правилата. В един момент животът ѝ се променя и същата тази система е призована от нея, за да въздаде справедливост. Но това не се случва.

„Прима Фацие“ (юридически термин, който означава „на пръв поглед“) е първият моноспектакъл на младата актриса Елена Телбис. Тя добива все по-широка популярност и признание като театрална (две номинация за наградата „Аскеер“, награда „Икар“) и филмова актриса („Каръци“, „Вина“ и др.), а пиесата ѝ „Боклук“ (Театър 199) е отличена с наградите „Икар“ и „Аскеер“.

С „Прима Фацие“ австралийската авторка Сузи Милър прави дебют на „Бродуей“ и в лондонския „Уест енд“. Преди да започне да се занимава с драматургия, тя е работила като адвокат и влага много от своя опит в пиесата по отношение на дела за сексуално насилие. Тя печели престижните британски театрални награди „Оливие“ и WhatsOnStage за най-добра пиеса.

„От години слушаме как по важните въпроси „трябва да се говори“. Говорим. Промяна пак няма. Тогава, може би, освен да говорим, трябва да започнем и да действаме. Защото имаме нужда от справедливост. На пръв поглед я има. Но само на пръв поглед.“ Елена Телбис

Представлението не е подходящо за лица под 16 години.

Цени на билети: 35 лв./ 30 лв. за учащи и пенсионери продължителност: 90 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Pavel Chervenkov, Mariana Petrova - Mamuri

За Медии:

FACEBOOK
WordPress Lightbox Plugin