2018 | Основна програма - Международна селекция Алтернативно пространство | 06 юни , 14:00-20:00 (вход на всеки 10 мин.) ч.
07 юни , 14:00-20:00 (вход на всеки 10 мин.) ч.
PURE|ReaImagination
FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/varna/event/purereaimagination/
TWITTER
Християн Бакалов (България/Белгия)

PURE|ReaImagination

перформативна инсталация

Концепция, реализация, музика: Християн Бакалов

Асистент и изпълнение: Татяна Петрова, Демир Бериша

Продуценти: ArtEsat Foundation, Workspacebrussels


Локация: СОУ „Климент Охридски“

Християн Бакалов е съвременен танцов артист, който от 2009 г. има активно присъствие на международната сцена и е участвал в представления на световноизвестни хореографи като Иво Димчев, Ян Фабр, Жером Бел и др. От 2014 г. той разработва трилогия от т.нар. имерсивни (от лат.: потапящи) инсталации „Eternia”, вдъхновена от концепцията на Спиноза за „вечност“. Те въвеждат посетителите в поетична вселена, която възниква за всекиго поотделно в поредица от различни провокации за сетивата като допир, движение, светлинни и звукови ефекти. Инсталацията „PURE/ ReaImagination“ е изградена като своеобразна разходка. Тя фино изследва как въображението и историите, които създаваме за света около нас, въздействат на нашите възприятия за реалността и на отношенията между „Аз“ и „Другия“.

За представянето на инсталацията на фестивала Християн Бакалов ще проведе специално работно ателие с ученици от училището „Климент Охридски“, които ще се включат в нейното реализиране.

СОУ „Климен Охридски“ се намира на ул. „Михаил Колони“ 10. Билети на касата на ДТ “Ст. Бъчваров“ – Варна.

Пауза между 17:00 ч. – 17:30 ч.

Цени на билети: 8 лв. продължителност: 40 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
http://viafest.org/varna/event/purereaimagination/
TWITTER