Поради големия интерес към прожекцията на спектакъла „Онегин“ с режисьор Тимофей Кулябин от сцената на театъра „Червен факел“ в Новосибирск, Световен театър в София организира извънредна прожекция на 16 юни от 19 ч. в Дома на киното. Вече можете да осигурите своя билет тук.  

Тимофей Кулябин безспорно е от най-талантливите и успешни днес руски режисьори от новото поколение, който печели признание из цяла Европа.  „Онегин“ е от най-играните негови спектакли от последните години. Фестивалните зрители имат възможност да го гледат заснет по време на представление пред публика.

„Онегин“ на Тимофей Кулябин пренася в съвременния свят романтическия роман на Пушкин в стихове. Разкриват се вътрешните мисли, надежди, страсти и отчаяния, които завихрят четиримата главни персонажи – Онегин, Татяна, Олга и Ленски. Вместо класическа „Енциклопедия на живота в Русия“, спектакълът представя тиха любовна история, като съумява да предаде духа на големия поет, доказвайки, че произведението звучи актуално и в реалността на 21. век. Спектакълът печели две статуетки на престижната театрална награда „Златна маска“ в Русия.

Специална награда на журито „Златна маска“

Награда „Златна маска“ за художествено осветление

Със субтитри на български и английски език.

Дистрибутор: Stage Russia

WordPress Image Lightbox