29-ото издание на най-големия международен театрален форум в страната завърши. Благодарим ви, че споделихте с нас фестивалните дни от 30 юни до 12 юли с програма от 15 спектакъла и 24 събития.

За нас беше чест да покажем премиерата на фестивалната продукция „Портрети на неизвестното“, обединяваща изключителните Петър Дундаков, Явор Гърдев и Венелин Шурелов. Както и да станем част от честването на 100-годишния юбилей на Варненския драматичен театър. Спектакълът „Полетът“ на нидерландската компания „AIRA” на фасадата на Фестивалния комплекс ни накара да погледнем нагоре към небето и да се възхитим на устояващите на гравитацията танцьори. С „Портрети на неизвестното“ се запитахме какво ли очаква човечеството в космоса, тласкано от желанието да го покори. „Зловещата долина“ ни срещна с неговия двойник – робота, който отново постави въпроса за границите на човешкото. А българската селекция от спектакли създаде силни емоции с едни от събитията на изминаващия театрален салон.

Отзиви за спектаклите от фестивалната програма, дискусии и разговори с гостували творчески екипи можете все още можете да откриете на фестивалния блог тук.

Благодарим на институциите, подкрепили тазгодишното издание на фестивала, като Министерство на културата и Община Варна, както и Посолство на Кралство Нидерландия в България, Институт Сервантес и Гьоте-институт България. Благодарни сме на нашите сцени-домакини – ТМПЦ – Варна – ДТ „Стоян Бъчваров“, Държавен куклен театър – Варна, Фестивален и конгресен център – Варна, Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ и Археологическия музей. Признателни сме и на медийните ни партньори.

До нови срещи!

WordPress Image Lightbox