2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 24 февруари , 19.30 ч.
28 февруари , 19:00 ч.
БОХЕМИ
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B1%D0%BE%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8/
TWITTER

БОХЕМИ

От Джакомо Пучини

Либрето Луиджи Илика и Джузепе Джакоза

Диригент Марко Армилиато

Постановка и сценография Франко Дзефирели

Костюми Питър Джей Хол

Осветление Гил Уекслър

участват:
Соня Йончева (Мими), Сузана Филипс (Мюзета), Майкъл Фабиано (Рудолф), Лукас Мийчъм (Марсел), Алексей Лавров (Шонар), Матю Роуз (Колин), Пол Плишка (Беноа/Алсиндор)

Една от най-популярните и обичани оперни творби отново е в афиша на Метрополитън в класическия прочит на легендарния Франко Дзефирели от 1981 г. Впечатляващата сценография, също дело на режисьора, е един от важните аспекти на тази пъстра и увлекателна постановка.

За българската част от многомилионната аудитория на програмата „Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк“ голямото вълнение е от завръщането в ролята на Мими на оперната дива Соня Йончева, направила фурор именно там, с дебют само 5 седмици  след раждането на сина й през 2014 г. След общата им работа в „Травиата“ през миналия сезон, сега Йончева отново ще си партнира с Майкъл Фабиано в ролята на Рудолф.

Историята на влюбените бохеми, търсещи мястото си под слънцето в бързо променящия се свят в началото на XIX век, е безсмъртна и изпълнена със страсти. Радост и тъга, любов и ревност, близост и болка – това е емоционалната реалност в Париж, люлка на изкуствата през вековете.

Соня Йончева даде всичко от себе си. И това проработи: Мими никога не е изглеждала по-истинска.

Opera Online

На снимката: Соня Йончева (Мими)

продължителност: 196 мин. (2 антракта)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ken Howard

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B1%D0%BE%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8/
TWITTER
WordPress Lightbox