2016 Cinema City /Mall of Sofia/ | 22 октомври , 19:55 ч.
26 октомври , 19:00 ч.
ДОН ЖУАН
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B4%D0%BE%D0%BD-%D0%B6%D1%83%D0%B0%D0%BD/
TWITTER

ДОН ЖУАН

от Волфганг Амадеус Моцарт

Либрето Лоренцо да Понте

Диригент Фабио Луизи

Постановка Майкъл Грандидж

Сценография и костюми Кристофър Орам

Осветление Пола Констабъл

Хореограф Бен Райт

участват:
Саймън Кийнлисайд (Дон Жуан), Адам Плачетка (Лепорело), Хибла Герзмава (Донна Анна), Малин Бистрьом (Донна Елвира), Пол Епълби (Дон Отавио), Серена Малфи (Церлина), Матю Роуз (Мазето), Куанчул Юн (Командора)


( с 1 антракт)

Британецът Саймън Кийнлисайд, който се изявява в Метрополитън вече 20 години, прави своя дебют на престижната сцена в ролята на непокаялия се прелъстител в отличената с награда Тони постановка на Майкъл Грандидж по шедьовъра на Моцарт. Главният диригент на Метрополитън – Фабио Луизи, дирижира състава, който включва Хибла Герзмава като Донна Анна, Малин Бистрьом като Донна Елвира, Серена Малфи като Церлина, Адам Плачетка като Лепорело, Матю Роуз като Мазето, Куанчул Юн като Командора и младият тенор Пол Епълби като Дон Отавио.

Режисьорът Майкъл Грандидж остава верен на епохата. Той не се поддава на изкушението да преведе темите за любовта, изневярата и верността, за удоволствията, властта и прелъстяването на съвременен език, а по-скоро фокусира вниманието на зрителя върху истинския гений на Моцарт. Интересна подробност от историята е, че авторът на либретото Лоренцо да Понте живее в Ню Йорк в последните 30 години от живота си, като дори самият той организира оперна трупа и поставя „Дон Жуан“ там. 200 години по-късно публиката продължава да се възхищава на гениалната творба.

Като Дон Жуан, Саймън Кийнлисайд е виртуоз.“

Агнес Кори, Musicalcriticism.com

продължителност: 202 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B4%D0%BE%D0%BD-%D0%B6%D1%83%D0%B0%D0%BD/
TWITTER
WordPress Lightbox