2017 Cinema City /Mall of Sofia/ | 22 април , 19:55 ч.
26 април , 19:00 ч.
ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BD/
TWITTER

ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН

от Пьотр Илич Чайковски

Либрето Константин Шиловски, Пьотр Илич Чайковски

Диригент Робин Тичати

Постановка Дебора Уорнър

Сценография Том Пай

Костюми Клои Оболенски

Осветление Джийн Калман

Видео Фин Рос и Иън Уилям Галоуей

Хореограф Ким Брандстръп

участват:
Анна Нетребко (Татяна), Дмитрий Хворостовски (Онегин), Елена Максимова (Олга), Алексей Долгов (Ленски), Щефан Коцан (Гремин)


(с 2 антракта)

Анна Нетребко отново влиза в една от най-аплодираните си роли, тази на Татяна – наивната девойка, горещо влюбена в Онегин, която в хода на действието израства до достолепна дама. Дмитрий Хворостовски участва като главния герой, който отблъсква любовта на Татяна, докато не се оказва твърде късно. Робин Тичати, музикален директор на оперния фестивал в Глайндбърн, Великобритания, дирижира постановката на Дебора Уорнър, позната от откриването на сезон 2013/2014 на Mетрополитън. Алексей Долгов изпълнява ролята на ревнивия приятел на Онегин – Ленски, заедно с Елена Максимова като сестрата на Татяна – Олга и Щефан Коцан като княз Гремин.

Операта е базирана на класическия роман в стихове на Александър Сергеевич Пушкин, в който той създава руски вариант за типичния анти-герой от Романтизма в началото на ХIХ век – аристократ, измъчван от традициите и скуката в своето обкръжение. Трите действия на операта създават жива панорама на руския живот – от забавленията в селското имение, флиртовете и дуелите, до аристократичните порядки в Санкт Петербург, а музиката  добавя изтънченост и меланхолия. Постановката на Метрополитън премества действието в една по-късна епоха – около времето, когато операта на великия руски композитор се появява за първи път на професионална сцена през 1881 г. в Болшой театър, Москва.

Анна Нетребко влага цялото си сърце в изпълнението на Татяна.

Рупърт Кристиансен, в-к Телеграф

продължителност: 218 мин.

ГАЛЕРИЯ

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BD/
TWITTER
WordPress Lightbox