2017 Cinema City /Mall of Sofia/ | 13 май , 19:30 ч.
КАВАЛЕРЪТ НА РОЗАТА
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0/
TWITTER
НОВА ПРОДУКЦИЯ

КАВАЛЕРЪТ НА РОЗАТА

от Рихард Щраус

Либрето Хуго фон Хофманстал

Диригент Себастиан Вайгле

Постановка Робърт Карсън

Сценограф Пол Стайнбърг

Костюми Бригите Райфенщюл

Осветление Робърт Карсън, Питър ван Прат

Хореография Филип Жиродо

 

 

участват:
Рене Флеминг (Маршалката), Елина Гаранча (Октавиан), Ерин Морли (Софи), Матю Поленцани (Певец), Маркус Брюк (Фанинал), Гюнтер Гроисбьок (Барон Окс)


(с 2 антракта)

Първата нова продукция на пищната романтична творба на Рихард Щраус в Mетрополитън от 1969 г. насам е дирижирана от музикалния директор на Франкфуртската опера Себастиан Вайгле и режисирана от Робърт Карсън, чиято последна постановка беше хитовият Фалстаф от 2013 г. Рене Флеминг изпълнява една от емблематичните си роли – на Маршалката, а до нея застава латвийката Елина Гаранча с първото й представяне в Северна Америка като Октавиан – импулсивния млад любовник. Изпълнителският състав включва още Гюнтер Гроисбьок като Барон Окс, Ерин Морли като Софи, Маркус Брюк в неговия дебют като Фанинал и Матю Поленцани като Италианския певец. Кавалерът на розата е копродукция с Кралската опера Ковънт Гардън и Театро Реджо, Торино.

По думите на режисьора Робърт Карсън, Кавалерът на розата е една от най-ярките социални комедии, писани някога. Тя представя идеализирана Виена от миналото в момент, когато Щраус и Хофманстал, създавайки творбата си, усещат че светът е на крачка от пропастта. Маршалката е обсебена от идеята, че остарява и признава, че понякога спира всички часовници в къщата, за да не усеща отминаващото време. Любовта й към Октавиан запалва отново искрата у нея и й носи радост. Постановъчният екип е вдъхновен от виенския сецесион от началото на ХХ век. От сцената се носи усещането за красота и елегантност, но също за меланхолия и смях през сълзи.

Вокалното изпълнение на Флеминг завладяваше със смела изтънченост.

Антъни Томасини, в-к Ню Йорк Таймс

продължителност: 252 мин.

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Kristian Schuller

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0/
TWITTER
WordPress Lightbox