2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 14 април , 19.30 ч.
18 април , 19:00 ч.
ЛУИЗА МИЛЕР
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BB%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%80-2/
TWITTER

ЛУИЗА МИЛЕР

от Джузепе Верди

Либрето Салваторе Камарано    

Диригент Бертран дьо Бийи   

Постановка Илайджа Мошински   

Сценография и костюми Санто Локуесто

Осветление Дуейн Шулер 

участват:
Соня Йончева (Луиза), Олеся Петрова (Федерика), Пьотр Бечала (Рудолфо), Пласидо Доминго (Милер), Александър Виноградов (Валтер), Дмитрий Белоселски (Вурм)

Под палката на почетния музикален директор на Метрополитън опера Джеймс Ливайн се възражда заглавие, което публиката не е гледала там от 2006 г. Маестрото за пореден път си партнира с голямата звезда на оперната сцена Пласидо Доминго – след като е играл с огромен успех ролята на младия влюбен Рудолфо, сега той вече се превъплъщава в стария войник Милер. Елитният състав се допълва от българката Соня Йончева и поляка Пьотр Бечала, вече превърнали се в любимци на опероманите. Младият руски бас Александър Виноградов ще направи дебюта си в Метрополитън като граф фон Валтер.

На селското момиче Луиза е отредена трагична съдба – тя трябва да се откаже от собственото си щастие с любимия човек, за да спаси живота на баща си. Салваторе Камарано пише либретото по мотиви от пиесата „Коварство и любов“ на Фридрих Шилер. Германският поет и драматург, живял само 45 години, е вдъхновил с творчеството си не една и две опери – самият Верди пише и „Дон Карлос“ по мотиви от шилерова драма. „Луиза Милер“ е представена през 1849 г. и не е сред най-често поставяните заглавия на големия майстор на реализма и красивата мелодика. Тя обаче се харесва на публиката със своята прямота, с увлекателната и вълнуваща история за любовта, пред която стоят непреодолими пречки, за коварството на властниците, класовото неравенство и семейните свади.

 Соня Йончева и Пласидо Доминго заедно на сцената на Метрополитън.

На снимката: Сцена от „Луиза Милер“ от Верди

продължителност: 238 мин. (2 антракта)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ken Howard

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BB%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%80-2/
TWITTER
WordPress Lightbox