2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 10 февруари , 19.00 ч.
ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80/
TWITTER

ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР

от Гаетано Доницети

Либрето Феличе Романи

Диригент Доминго Хиндоян

Постановка Бартлет Шер

Сценография Майкъл Йерган

Костюми Катрин Зубър

Осветление Дженифър Типтън

участват:
Прити Йенде (Адина), Матю Поленцани (Неморино), Давиде Лучано (Белкоре), Илдебрандо Д’Арканджело (Дулкамара)

„Любовен еликсир“ от Доницети е един от бисерите в историята на комичната опера, любимо заглавие на меломаните. Метрополитън опера ни предлага прочита на театралния майстор Бартлет Шер – чаровна постановка с динамични комични ситуации, но и моменти на романтика с красиви емоции.

Своя дебют в Мет ще направи младият венецуелски диригент Доминго Хиндоян (съпруг на Соня Йончева, когото у нас познаваме от концертите на дивата). В ролята на Адина за първи път на тази сцена ще се представи черната перла на операта – младата и красива южноафриканка Прити Йенде, която вече си спечели отлични оценки в Кралската опера „Ковън Гардън“ и Баварската опера в Мюнхен. Нейният Неморино е блестящият тенор Матю Поленцани, който е бил в ролята още на премиерата в Метрополитън през 2013 г. с Анна Нетребко като Адина. Участват и двама италианци – дебютантът Давиде Лучано като Белкоре и прочутият и харизматичен Илдебрандо Д’Арканджело като д-р Дулкамара.

Неморино е влюбен в красивата и фриволна Адина, но е беден селянин. Той се поддава на лъжите на шарлатанина Дулкамара и вярва, че обикновеното вино, за което плаща прескъпо, е еликсир, който ще му помогне да събуди чувства в сърцето на любимата жена. Комичната история, сътворена от Феличе Романи с прекрасната музика на Гаетано Доницети, има щастлив финал.

Прити Йенде пее със сребриста яркост и чистота.

The Independent

На снимката: Матю Поленцани (Неморино)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Ken Howard

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80/
TWITTER
WordPress Lightbox