2018 Cinema City /Mall of Sofia/ | 10 ноември , 19:55 ч.
МАРНИ
FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8/
TWITTER
ПРЕМИЕРНА ПРОДУКЦИЯ

МАРНИ

от Нико Мюли

Либрето Никълъс Райт
Диригент Робърт Спано
Режисьор Майкъл Майер
Сценография и дизайн на прожекции Джулиан Крауч и ‘’59 Productions’’
Костюми Ариана Филипс
Осветление Кевин Адамс

участват:
Изабел Ленард (Марни), Джанис Кели (Госпожа Рутланд), Денис Грейвс (Майката на Марни), Йестин Дейвис (Тери Рутланд), Кристофър Молтман (Марк Рутланд)

Марни е името на загадъчната фатална красавица, главна героиня в  едноименния психологически трилър на писателя Уинстън Греъм. Тя измъква пари от своите работодатели и сменя различни идентичности, но постепенно сама се превръща в жертва и е принудена да се изправи пред травмите на собственото си минало. Заплетеният сюжет обсебва и самия майстор на психотрилъра Алфред Хичкок, който през 1964 г. го превръща във филм с участието на Типи Хедрен и Шон Конъри.

Сега, по поръчка на Метрополитън произведението се превръща в съвременна опера – втора в творчеството на младия композитор Нико Мюли. 37-годишният американец е преминал обучение при Джон Корелиано и е работил със световни музикални знаменитости като Бьорк и Филип Глас. Често създава музика за театрални постановки и филми, сред които най-известните са за филма „Четецът“ (2008) и сериалът „Имението Хауърдс Енд“ (2017). За оперната версия на „Марни“ Нико Мюли решава да дублира всеки герой с определен музикален инструмент. Хорът също има значимо участие в драматургичното развитие – на моменти решен в ренесансов стил, а в други – наподобяващ оратория.

Световната премиера на „Марни“ е през 2017 г. в Английската национална опера, а на сцената на Метрополитън главната роля е поверена на очарователната млада оперна звезда, мецосопранът – Изабел Ленард.

Музиката притежава мигове на неопровержимо изящество. (Тим Ашли, в-к „Гардиън“)

На снимката: Изабел Ленард като Марни в операта „Марни“

Снимка: Vincent Peters / Met Opera

Цени на билети: 18/ 15 лв. продължителност: 2ч 52мин (1 антракт)

ГАЛЕРИЯ    Фотографии: Vincent Peters / Met Opera & Richard Hubert Smith / English National Opera

FACEBOOK
GOOGLE
https://viafest.org/metropolitan/event/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8/
TWITTER
WordPress Lightbox